avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte pierdute in Germania - pot intra in tara?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte pierdute in Germania - pot intra in tara?

am pierdut cartea mea de indentitate si pesaportul fiului meu in germania cind veneam de la aeroport.fiul meu este la scoala in germenia si treb sa merg in tara pentru a face ACTE FIULUI MEU .CE TREB SA FAC ?DAC MERG DIRECT LA FRONTIERA FARA A MAI TRECE PE LA CONSULAT?
Cel mai recent răspuns: nino_farutu , utilizator 11:43, 26 Ianuarie 2012
Solicitati Consulatului Romaniei in Germania eliberarea a doua titluri de calatorie care sunt valabile doar pentru intoarcerea in Romania.
Consulatul se afla la sute de km.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Romania este mai departe.
ok .oricum treb sa merg in tara.intrebarea mea este ce prb pot intilnii in punctul vamal la intrarea in tara,daca nu scot acea foaie consulara pentru caretreb sa bat sute de km si sa platesc o groaza de taxa.mentionez ca eu detin un pasaport valabil iar copilul are certificatul de nastere.ms.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Daca detineti un pasaport valabil ,iar copilul detine certificat de nastere va puteti intoarce in Romania fara nici o problema,fara sa mai contactati consulatul.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Frontiera - intrare in tara minor cu pasaportul pierdut, insotit de ambii parinti chipucnicolae chipucnicolae dac un minor se prezinta la punctul de frontiera numai cu certificatul de nastere ,dupa ce a pierdut pasaportul in strainatate,dar este insotit de ambii ... (vezi toată discuția)
Pierdere pasapoarte&certificate de nastere Edward9911 Edward9911 Buna ziua, sunt in Germania de 5 ani , iar acum 2 luni mi-am schimbat domiciliul. In urma schimbarii lui , am pierdut pasapoartele , cat si certificatele de ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat la intrarea in tara rednet rednet Buna ziua! As dori sa intreb pe cine imi poate raspunde la urmatoarea situatie: vrem sa iesim din tara (pt vreo 3 sapt) in scop turistic cu cei 2 copii al ... (vezi toată discuția)