avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... frontiera - intrare in tara minor cu pasaportul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

frontiera - intrare in tara minor cu pasaportul pierdut, insotit de ambii parinti

dac un minor se prezinta la punctul de frontiera numai cu certificatul de nastere ,dupa ce a pierdut pasaportul in strainatate,dar este insotit de ambii parinti care detin acte valabile,ce se poate intimpla?daca sunt cu autocarul pot intimpina dificultati la trecere?gen>intirzieri sau plecarea autocarului fara persoanele respective?primesc doar o amenda si totul se rezolva sau dureaza ore?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:24, 26 Ianuarie 2012
Organele politiei de frontiera o sa procedeze actiuni suplimentare in vederea stabilirii identitatii minorului.Si atat.Este cetatean roman.
In mod normal, la pierderea pasaportului in strainatate, posesorul trebuie sa se adreseze consultaului Romaniei din tara respectiv sau din tara in care este in tranzit pentru a i se emite un tiltu de calatorie pana ajunge in Romania.
in mod normal si eu la fel a-si proceda.dar pina la consulat sunt atitia km cit pina in tara.plus drumul dus intors.plus taxa la politie plus taxa consulara.iar sa inchiriezi si o masina pentru toate drumurile........
Eu v am spus ce trebuie facut legal...acum nu stiu cat noroc aveti la frontiera...certificatul de nastere nu este act de identitate....
La frontiera romana nu veti fi amendat pentru ca nu are pasaportul, nu au competenta sa aplice astfel de amenzi.
De intrat in tara veti intra dupa verificarea in baza de date, insa nu va poate spune nimeni cat dureaza si daca cei din autocar, inclusiv soferul, vor fi dispusi sa va astepte.

In plus, mai aveti de trecut prin niste puncte de frontiera; fara titlu de calatorie,deci act cu poza, nu certificatul de nastere care asa cum a spus mirela741, nu este act de identitate, ati putea fi trimisi la consulatul Romaniei din orice tara pe care o veti tranzita, pentru a-l obtine (titlul de calatorie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pierdute in germania - pot intra in tara? chipucnicolae chipucnicolae am pierdut cartea mea de indentitate si pesaportul fiului meu in germania cind veneam de la aeroport.fiul meu este la scoala in germenia si treb sa merg in ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - pot intra in romania? joony joony :-/ buna am si eu o intrebare, ma pot duce in romania cu buletinul expirat? (vezi toată discuția)
Pașaport expirat adli adli Bună ziua. În curând vreau sa vin cu copil meu în tara ( din Spania în România ) cu autocarul. Acesta este minor și are pașaportul expirat și este ... (vezi toată discuția)