avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte pierdute in Germania - pot intra in tara?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte pierdute in Germania - pot intra in tara?

am pierdut cartea mea de indentitate si pesaportul fiului meu in germania cind veneam de la aeroport.fiul meu este la scoala in germenia si treb sa merg in tara pentru a face ACTE FIULUI MEU .CE TREB SA FAC ?DAC MERG DIRECT LA FRONTIERA FARA A MAI TRECE PE LA CONSULAT?
Cel mai recent răspuns: nino_farutu , utilizator 11:43, 26 Ianuarie 2012
Din cate inteleg nu aveti acte de identitate, deci daca va prezentati la frontiera e clar ca nu veti trece. Mergeti la ambasada sau consulat, ce aveti mai aproape si solicitati eliberarea de titluri de calatorie.
acropole, nu este adevarat.
Sunt cetateni romani, nu li se poate interzice intrarea in tara. Atata doar ca vor fi verificati prin mijloace specifice, ceea ce ii va intarzia mai mult sau mai putin.
eu nam detinut si ci si pasaport valabil din care am pierdut doar ci.fiului meu,care mai detine doar un certificat de nastere ce i se poate impune ?o amenda sau ce?sau......?
Nu poate fi amendat de politistii de frontiera pentru ca nu are act de identitate, nu au aceasta competenta - in Romania va intra in mod sigur fara amenda si fara pasaport. Pe baza declaratiilor lui (sau ale dvs., daca este minor) si a certificatului de nastere va fi verificat si dupa aceea veti pleca linsititi.

Problema care ar putea interveni a fost semnalata de un utilizator al forumului: la granita dintre Ungaria si Romania a fost ''amendat'' de politistii de frontiera unguri cu o suma de bani.
Nu va poate spune nimeni cu certitudine Veniti fara titlu de calatorie pentru baiat ca nu veti avea nicio problema, pentru ca nu iesiti din Germania si intrati in Romania, veti mai trece pe la niste puncte de frontiera.

Sfatul corect este: titlu de calatorie.

ms mult!este cel mai competent sfat primit.inca odata multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frontiera - intrare in tara minor cu pasaportul pierdut, insotit de ambii parinti chipucnicolae chipucnicolae dac un minor se prezinta la punctul de frontiera numai cu certificatul de nastere ,dupa ce a pierdut pasaportul in strainatate,dar este insotit de ambii ... (vezi toată discuția)
Pierdere pasapoarte&certificate de nastere Edward9911 Edward9911 Buna ziua, sunt in Germania de 5 ani , iar acum 2 luni mi-am schimbat domiciliul. In urma schimbarii lui , am pierdut pasapoartele , cat si certificatele de ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat la intrarea in tara rednet rednet Buna ziua! As dori sa intreb pe cine imi poate raspunde la urmatoarea situatie: vrem sa iesim din tara (pt vreo 3 sapt) in scop turistic cu cei 2 copii al ... (vezi toată discuția)