avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Datorii in urma unui deces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Datorii in urma unui deces

Buna ziua ,

As dori sa ma ajutati cu ceva informatii. In urma cu un an de zile tatal meu a decedat. Inainte cu cateva luni de la deces a scos o suma de bani de la o firma Omega IFN fiind girat de o matusa(sora lui) si o vecina din bloc, fiecare din ele primind o cota parte din suma solicitata ca imprumut . Acum la un an de zile de la decesul acestuia, matusii si vecinei li s-au pus poprire pe pensie . Matusa doreste sa actioneze in instanta, sa o dea in judecata pe mama, care nu are nici un venit si pe cei 3 copii(printre care si eu). Mentionez faptul ca eu nu am fost crescuta de parinti , ci de bunici(parintii mamei), iar la cresterea mea parintii nu au contribuit cu absolut nimic. Cand a decedat tatal meu toate cheltuielile de inmormantare au fost suportate de catre mine, nimeni necotizand cu nimic(am toate dovezile).
In momentul imprumutului tatal era foarte bolnav , nu s-a facut nici un fel de asigurare , iar imprumutul a fost facut fara ca mama sau cineva dintre cei 3 copii sa stie .Ce se poate face ? Din cate am inteles suma de bani nu a fost mare insa ceea ce stiu este ca vecinei i se opreste 450 ron din pensie, matusii nu stiu cat. Suma mi se pare destul de mare raportata la suma care a fost imprumutata. Cele doua fiind persoanele care au girat , instanta poate sa ii dea matusii castig in cauza ?
Astept un raspuns de la dumneavoastra !
Multumesc anticipat !
O zi buna !

Alte discuții în legătură

Cum ne putem recupera drepturile asupra casei si pamanturilor? Dragoi Simona Dragoi Simona Am si eu o problema ca si multi altii si daca se poate as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...parintii sotului meu sunt divortati de pe vremea cand toti ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am următoarea situație: matusa mea (este femeia ... Lav_28 Lav_28 Bună seara! Am următoarea situație: Matusa mea (este femeia care m-a crescut de la 3 ani, practic este mama mea) dorește sa îmi lase apartamentul. ... (vezi toată discuția)
Intrebare incheiere curatela bolnav alzheimer Ahelis Ahelis Buna ziua, Mama mea a primit acum 4 ani dreptul de curatela asupra matusii ei (sora tatalui), bolnava de Alzheimer (pusa sub interdictie). Acum 10 zile a ... (vezi toată discuția)