avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare incheiere curatela bolnav Alzheimer
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare incheiere curatela bolnav Alzheimer

Buna ziua,

Mama mea a primit acum 4 ani dreptul de curatela asupra matusii ei (sora tatalui), bolnava de Alzheimer (pusa sub interdictie).
Acum 10 zile a murit persoana in cauza, s-au efectuat toate demersurile pentru inmormantare samd.
Acum, mama mea a fost la primarie pentru a anunta decesul si, implicit, incetarea curatelei si, in afara de acte, cei de acolo i-au cerut sa justifice (cu bonuri si chitante, presupun) felul in care a cheltuit banii decedatei (pensia si un alt ajutor). Problema e ca mama habar nu avea de aspectul asta si nu a pastrat chitantele.
Intrebarea e: ce se intampla in acest caz? Suma trebuie restituita? Daca nu, fostul curator este pedepsit in vreun fel? Cum incheie curatela? M-am uitat pe lege si nu am gasit nimic edificator in acest sens.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Ahelis , utilizator 19:54, 28 Septembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns! Într-adevăr, este tutore, greseala mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot să devin tutorele surorii, în vederea administrării veniturilor ei, în locul mamei mele care este acum în vârstă și bolnavă? LarisaNN LarisaNN Mama mea in vârsta de 80 ani a obținut hotărâre judecătorească pentru sora mea ( 40 ani sindrom Down ) handicap grav permanent, de curator ( tutore) ! ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune curatela Ahelis Ahelis Buna ziua, Am o situatie mai delicata in familie si m-am gandit sa va cer ajutorul. Situatia e urmatoarea: mama mea a castigat in instanta curatela pentru ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)