avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - contract de credit cu buletinul
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - contract de credit cu buletinul

in speta, debitorul a incheiat un contract de credit cu buletinul in 2005 pentru suma de 8.000 lei, din care a achitat vreo doua rate, dupa care si-a insusit banii si nu a mai platit nici rate nici dobanzi pana in prezent.
acum banca a imputernicit o societate de recuperare credite pentru a obtine si aceste sume care in prezent se ridica la aprox 12.500 lei plus penalitati de intarziere.
ce se poate face in aceasta situatie, intrucat debitorul este amenintat cu executarea silita asupra bunurilor sale mobile si imobile?
se poate incerca o intelegere cu societatea de recuperare in vederea esalonarii creditului restant pe mai multe luni?#-o
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 18:14, 30 Septembrie 2009
In principiu, se poate negocia si depinde de creditor daca accepta sau nu. Insa, o contestatie la executare ar fi mai potrivita, pentru stabilirea corecta a sumei ramase de plata si scaderea ratelor care deja s-au prescris.
1. Dreptul la executare s-a prescris?
2. Se poate ajunge la o intelegere, insa e putin probabil a fi acceptata, e mai sigura si mai rapida executarea silita.
3. Poate va intelegeti pt. o poprire din salariu care sa acopere esalonarea
Degeaba contesta suma, oricum se va ajunge la executare, important este sa se inteleaga la o esalonare, lucru putin probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita matara cristina matara cristina Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un ... (vezi toată discuția)
Executare silita?? bob02008 bob02008 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)
Executare silita de firma de recuperare cristina001 cristina001 Am si eu nevoie de ajutor Am un credit la o banca,l-am achitat 2 ani,am ramas fara loc de munca si nu am mai putut achita,as vrea dar nu pot acum.Banca la ... (vezi toată discuția)