avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termeni juridici intr-un proces civil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termeni juridici intr-un proces civil

In urma depunerii unei plangeri, am primit in posta o scrisoare in care sunt obligat sa aduc niste completari cererii in maxim 10 zile, completari fara de care aceasta se va anula. Pe certificatul de grefa scrie ca in 15 zile de la hotararea judecatoreasca ce imi respinge cererea trebuie sa inapoiez permisul. Eu am primit scrisoarea astazi, si intrebarea mea este: daca nu trimit informatiile (deoarece am realizat ca am sanse de castig extrem de mici) inseamna ca in 25 de zile trebuie sa depun permisul la politia locala? Sau cum se calculeaza cele 15 zile mentionate in certificatul de grefa? Stiu ca probabil voi fi citat prin posta cand se va anula cererea, dar nu voi fi acasa in urmatoarea luna. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 15 August 2017
SergiuHarjau a scris:

...Sau cum se calculeaza cele 15 zile mentionate in certificatul de grefa? Stiu ca probabil voi fi citat prin posta cand se va anula cererea, dar nu voi fi acasa in urmatoarea luna. Va multumesc anticipat!

Termenul de 15 zile curge de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei.

Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut lmai sus, în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Okay, stiu acest lucru. Intrebarea mea este, cat dureaza, in medie, pana se va pronunta hotararea judecatoreasca, tinand cont ca cererea mea va fi respinsa din motivele mentionate mai sus?
Cand ati primit acea scrisoare prin posta?
Ultima modificare: Marți, 15 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Scrisoarea in care imi sunt solicitate informatii suplimentare a fost primita astazi in posta, a fost emisa la 9 august. In aceasta spune ca trebuie sa aduc niste informatii, in maxim 10 zile, sub sanctiunea anularii cererii de plangere impotriva procesului verbal.
Pana pe 28.08.2017 puteti trimite completarile , iar in caz contrar dacă obligațiile privind completarea cererii nu sunt îndeplinite pana la aceasta data, prin încheiere, dată în camera de consiliu, se dispune anularea cererii.

Probabil ca imediat dupa expirarea termenului , se va da incheierea de anulare a cererii.

Alte discuții în legătură

Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Cand trebuia predat permisul? ADRIANAX ADRIANAX Revin la rugamintea mea: -ma aflu in urmatoarea situatie: Am depus la politia Slatina permisul de conducere si certificatul de grefa in data de 24.febr.2011 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)