avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime, nota de lichidare valabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime, nota de lichidare valabila

As dori sa stiu daca e valabila Adeverinta de vechime daca e trecut alt domiciliu decit cel de pe CI, cit si daca nu e trecut Ci cu serie si numar.Nota de lichidare e valabila daca nu scrie nimic pe ea ci are doar o semnatura.Deci e o nota de lichidare in care nu scrie nimic in nici o rubrica doar datele mele de identificare cu o semnatura si atit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:35, 3 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Valabilitatea unei adeverinte o poate stabili instanta de judecata daca considerati ca sunt mentionate date neconforme cu realitatea.

1. Fisa de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, insa angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

2. Angajarea la un nou loc de munca nu este condiționata de prezentarea unei fise de lichidare de la fostul angajator.

3. In speta, acea nota de lichidare primita demonstreaza - pana la proba contrara - ca nu aveti datorii fata de fostul angajator.

In general, nota de lichidare cuprinde semnătura conducătorului unității, a conducătorului compartimentului financiar-contabil și ștampila (de la 01.07.2015, nu mai este obligatorie folosirea stampilei).
Eu am dat societatii comerciale in data de 13 iulie nota de lichidare semnata in toate locurile si mi s-a dat in schimb o copie xerox a unei fete de nota de lichidare inregistrata pe data de 23 iunie pe care nu scrie serie nr carnet de munca si nu scrie ca nu am datorii e goala foaia.Am vazut ca trebuia sa-mi dea formular tip.Am fost la ITM si mi-a spus ca nu am voie sa cer in scris nimic din revisal, ca nu am voie sa reclam faptul ca eu nu am semnat nici o decizie de incetare si mi s-a spus ca nu trebuie sa semnez decizia de incetare a contractului de munca.Ce fac?Deci eu am fost in data de 20 iunie am cerut desfacerea contractului de munca si pe data de 13 iulie mi s-au dat o copie xerox a deciziei , adeverinta de vechime.Cum trebuie sa arate un act autentic?Adica cum stim ca un act nu e fals?Adeverinta de vechime cit si decizia de incetare au acelasi nr de inregistrare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG nr. 500/2011
Art.8
....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public și din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

Decizia de incetare se semneaza de catre angajator, salariatul semneaza doar ca a primit un exemplar.
Angajatorul mi-a dat copie xerox dupa decizie,se vede ca e cu negu semnatura,.Depun plingere prealabila in penal si spun ca depun copie xerox dupa copia xerox?Eu nu vreau sa atac decizia ci vreau sa-mi dea decizia si sa nu mai fiu angajata.Am fost la avocat si nu m-au luat.Am fost la ITM am spus si mi s-a refuzat categoric sa verifice.Angajatorul a profitat de mine ca nu stiu procedura si vrea sa ma pensioneze de boala.Ce sa fac?cum cer verificarea actului , cum depun proba?E clar ca e copie xerox si eu nu am semnat nici o decizie.
1. Decizia de incetare este semnata de catre angajator, salariatul semneaza doar pentru primirea acesteia.

2. Cererea de pensionare împreună cu actele doveditoare se depune de către solicitant si nu de catre angajator, la casa teritorială de pensii din raza de domiciliu a acestuia, începând cu data îndeplinirii condiţiilor de pensionare.

3. La ITM ati depus o sesizare in scris ?

Alte discuții în legătură

Cum sa-mi recuperez banii? alinadorin alinadorin buna seara, am si eu nevoie de un sfat:am lucrat la o firma timp de 7 luni.Pe 23 mai patroana a decis inchiderea provizorie a punctului de lucru.Ne-a anuntat ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare acte incetare contract de munca madoc madoc Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri in privinta actelor ce trebuie eliberate de angajator, angajatului (eu!): Am primit preavizul de de concediere si ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare - cand se elibereaza? julyet julyet Buna seara dargii mei! Ajutati-ma va rog cu un raspuns: Mi-am depus demisia in data de 23.11.2009, in data de 24 am facut o cerere scrisa si inregistrata in ... (vezi toată discuția)