Buna seara dargii mei!
Ajutati-ma va rog cu un raspuns:
Mi-am depus demisia in data de 23.11.2009, in data de 24 am facut o cerere scrisa si inregistrata in care am solicitat eliberarea cartii de munca si o nota de lichidare ce mi-a fost ceruta de la noul job.
Cind mi se va da nota de lichidare? dar cartea de munca?
Dupa cite zile de la solicitare intrucit am inteles ca nu exista legi care sa garanteze ceva legat de asta / sau sunt si eu nu stiu...
Help me! multumesc
Problema este dupa cum angajatorul a renuntat sau nu la dreptul sau de preaviz. Daca a renuntat vi se desface CIM cu data de 23.11.2009. Iar cartea de munca vi se elibereaza in maxim 30 de zile . La fel si nota de lichidare. Decizia trebuia sa va fie comunicata in 5 zile de la emitere.
Dac nu s-a renuntat, desfacerea cIM se face cu data de 8 .12.2009...dar trebuisa sa va prezentati la serviciu, in caz contrar riscand desfacerea CIM disciplinar. Cartea de munca si nota de lichidare vi se elibereaz ain aceleasi conditii specificate mai sus
1. Nota de lichidare nu este un document obligatoriu, nespecificata in nici un act normativ, asa ca un angajator nu poate cere asa ceva.
2. Daca ati demisionat trebuie sa efectuati preavizul inscris in CIM si dupa aceea angajatorul trebuie sa va inmaneze decizia de incetare a CIM si carnetul de munca. Daca acesta se afla la ITM va duceti personal sa-l ridicati.
Efectuez preavizul inca.Am ajuns la o " intelegere "sa lucrez pina in data de 4.12 urmind ca din data de 7.12 sa ma prezint la noul job.
Pot sa solicit nota de lichidare, salariul sau cartea de munca in ultima zi de lucru sau mai astept 30 de zile?
Am inteles ca nu e obligatorie nota de lichidare dar mi se cere si mi-ar placea s-o vad si eu.E totusi o dovada scrisa a lucrurilor bune / rele pe care o pot prezenta.Nu am nimic pe constiinta in afara de concediile de odihna neefectuate...
Va multumesc pt tot!