Este posibila intentarea unei actiuni dupa divortul la primarie in care una din parti obliga pe cealalta la plata unor rate? Fostul sot are un credit a carei rata am achita o pana la intentarea divortului dupa care am sistat plata. Ce poate face si exista vre o lege care ma poate obliga la aceasta plata? Mentionez ca divortului a fost unul amiabil el ramanand cu casa in care locuiam iar eu beneficiind de niste bani din creditul luat de el aceasta fiind intelegerea. Acum doreste fie sa recupereze banii fie sa ii platesc ratele . Poate castiga daca intenteaza actiune la tribunal? MA poate obliga la plata ratelor?
VA multumesc
Ceea ce scrieti e legat de partaj si nu de divort (in fapt fiind doua chestiuni separate). Stiu ca se poate divorta la primarie si atat. Nu am auzit ca primaria sa confirrme partaje. a
Era inteligent sa divortati cu partaj in instanta, prin intelegerea partilor, atat pe divort cat si pe partaj.
Stiu ca vorbim de doua lucruri diferite. Intrebarea mea era daca el intenteaza acum dupa divort actiune in care motiveaza recuperarea acestor bani este posibil.? Creditul fiind doar pe numele lui eu nefiind coplatitor sau ceva de genul Asta.
Da, este posibil sa introduca actiune in instanta prin care sa solicite ca dvs. sa restituiti suma de bani de care ati beneficiat din creditul pe care l-a contractat el. Daca aveti posibilitatea, luati legatura cu un avocat care sa va asiste in aceste demersuri, intrucat astfel de situatii au un grad sporit de dificultate.
Divort, credit
Maya89
Buna seara.
Doresc sa primesc lamuriri cu privire la situatia urmatoare.
Doi soti au luat un credit ipotecar. Unul dintre soti este coplatitor. Sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj datorii
Crown
Redeschid acest subiect pentru ca nu am gasit un raspuns care sa imi raspunda la intrebarile mele si va rog pe aceasta cale sa ma sfatuiti.
Sunt divortata de ... (vezi toată discuția)