avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua,ma numesc Caradeanu Maria astazi am fost sa depun actele ptr custodia copilului meu , si am intrebat cam cat ar dura procesul avand in vedere ca eu si tatal copilului nu am fost casstoriti legal si nu vreau decat custodia copilului si domiciliul fie la mine si mi sa spus ca prima infatisare o sa aive loc pe la sfarsitul lui septembrie ,sau chiar in octombrie, am mai mentionat de ordonanta presedintiala ptr solutionarea mai rapida a procesului si o Doamna Avocat mia spus ca nu o sa ma ajute prea mult.Este normal? Va rog ce sa fac sa ma sfatuiesc cu altcineva? Vreau sa se rezolve mai repede
pt o ordonanta, trebuie sa dovediti urgentya, care e urgenta ?
Odata cu stabilirea domiciliului copilului, trebuiesc stabilite si drepturile/obligatiile conexe ale minorului: autoritatea parinteasca, intretinerea, legaturile personale. Se face ancheta sociala etc. Ordonanta implica si actiunea principala si hotararea din ordonanta dureaza pana la hotararea din actiunea principala. Nu e chiar...un pocnit din degete! Cel putin 1 an...
Pe ordonanta procesul se poate finaliza urgent.
In cca o luna sau cel mult doua luni se poate finaliza procesul.
Mie imi pare cam mult dar...in Romania...e bine asa...

Ordonantele pot fi destul de tehnice si daca nu stiti sa abodati problema o puteti da in bara...
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
pai Ordonanta....cat e valabila, dle avocat? Este sau nu necesara actiunea de fond, in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
asaofi, utilizator
Doamna, povestea e cam lunga si nu stiu daca ma voi face inteleasa. avocat aveti?
In primul rand conteaza de ce anume aveti nevoie de aceasta hotarare si unde sta copilul, tatal, cati ani are copilul. In functie de astea, un astfel de proces e util sau nu. Depinde si daca va certati cu tatal sau daca doriti sa schimbati situatia de fapt actuala, caci daca nu, eu nu vad sens intr-un astfel de dosar decat in situatii concret determinatem unde necesitatea e analizata pentru acel caz anume.

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna oana_elly18 oana_elly18 ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pt desfacerea casatoriei AncaZT AncaZT Buna ziua. Ma gasesc in urmatoarea situatie. Sunt in proces clasic de divort si custodie cu fostul meu sot, care initial din motive diverse a tot suferit ... (vezi toată discuția)