avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua,ma numesc Caradeanu Maria astazi am fost sa depun actele ptr custodia copilului meu , si am intrebat cam cat ar dura procesul avand in vedere ca eu si tatal copilului nu am fost casstoriti legal si nu vreau decat custodia copilului si domiciliul fie la mine si mi sa spus ca prima infatisare o sa aive loc pe la sfarsitul lui septembrie ,sau chiar in octombrie, am mai mentionat de ordonanta presedintiala ptr solutionarea mai rapida a procesului si o Doamna Avocat mia spus ca nu o sa ma ajute prea mult.Este normal? Va rog ce sa fac sa ma sfatuiesc cu altcineva? Vreau sa se rezolve mai repede
În provincie se judecă mai rapid având în vedere că instanțele sunt mai puțin aglomerate.
Nu e diferenta pe ordonante decat foarte mica.

Daca pleaca dosrul la Calarasi trebuie sa mearga acolo...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Instanta competenta e cea din Calarasi. Doamna, mai intrebati un avocat sau doi despre situatia dv. Stiu ca este un efort in plus, dar cand incepeti trebuie sa fiti sigura ca ati ales una dintre cele mai bune cai, ca ati analizat totul in detaliu. Mie imi pare ca un lucru elementar cum ar fi copmpetenta e deja gresit.
De asemenea, ar trebui sa faceti ceva demersuri in paralel cu actiunea in instanta, sa contactati autoritatea locala de protectie a copilului, sa discutati cuei, sa le prezentati situatia, sa vedeti ce recomandari au etc.

Nu e mereu adevarat ca instantele din provincie judeca mai rapid sau ca sunt mai putin incarcate. Incarcatura e pe complet, nu pe instanta, asa incat se ajunge ca un complet de provincie sa aiba 150 de dosare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna oana_elly18 oana_elly18 ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pt desfacerea casatoriei AncaZT AncaZT Buna ziua. Ma gasesc in urmatoarea situatie. Sunt in proces clasic de divort si custodie cu fostul meu sot, care initial din motive diverse a tot suferit ... (vezi toată discuția)