avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala pt desfacerea casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala pt desfacerea casatoriei

Buna ziua. Ma gasesc in urmatoarea situatie. Sunt in proces clasic de divort si custodie cu fostul meu sot, care initial din motive diverse a tot suferit amanari (greva magistratilor, taraganarea anchetelor autoritatii tutelare etc) . Totodata eu sunt acum insarcinata cu actualul partener de viata, iar copilul are toate sansele sa se nasca inainte de desfacerea casatoriei anterioare (deci va primi automat numele fostului sot). Acesta mi-a si transmis ca jubileaza la aceasta noua situatie si, mai mult, ca va incerca prelungirea procesului initial pe cat posibil, desi la inceput a fost de acord cu un divort rapid. Acum a depus inscrisuri noi si a solicitat audieri de martori tocmai in aceasta idee. Intrebarea mea este daca am sanse sa depun o ordonanta presedintiala pt desfacerea casatoriei pe motivul filiatiei noului copil si a drepturilor tatalui legat de decizii care il privesc pe minor. Spre exemplu, daca dupa nastere va avea probleme de sanatate eu va trebui sa apelez la bunavointa fostului sot pt a transporta copilul la un spital din afara tarii etc. Pot asadar sa depun o cerere de ordonanta presedintiala pt desfacerea de urgenta a casatoriei, dar sa ramana pe rol dosarul de custodie pt fetita mai mare in dosarul initial? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:45, 18 Aprilie 2020
Buna seara,
INDIFERENT cand se va desface casatoria, copilul va avea inscris la rubrica tata numele actualului sot si nu a tatalui biologic.
In momentul nasterii tatal biologic si dumneavoastra va trebui sa formulati actiune in instanta pentru ca acest lucru sa fie indreptat.
NU EXISTA ORDONANTA PRESEDINTIALA in materia divortului.
Luati legatura cu un avocat care sa va ajute atat cu divortul (daca aveati avocat probabil ca era desfacuta casatoria deja) dar si pentru tagada paternitatii.
Este inadmisibilă o astfel de ordonanta presedințială,probabil o sa faceti botezul copilului și procesul nu o sa fie finalizat.Nu este o glumă sa spunem ca in iunie reîncep procesele,durează o lună,doua minim pana primiti termen,chiar dacă s-ar judeca la termenul respectiv (greu de crezut)durează 2-3 luni pana se redactează apoi apelul asa ca ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
chiar daa s-ar termina procesul maine, copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei il are ca tata pe sotul mamei. Nu e o problema, adica este, dar trebuie saa v-o asumati cat ati conceput un copil cat inca sunteti legal casatorita, veti tagadui paternitatea si tatal isi va putea recunoaste copilul.

Spre exemplu, daca dupa nastere va avea probleme de sanatate eu va trebui sa apelez la bunavointa fostului sot pt a transporta copilul la un spital din afara tarii


nu e cazul sa va ganditi la asta, dar daca se va intampla, nu e necesar acordul tatalui daca e vb de o urgenta, daca nu e.. veti putea obtine suplinirea acordului pe calea ordonantei presedintiale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)
Divort omama omama Buna ziua,sunt in divort ,in acelasi timp locuiesc cu concubinu,cu care am ramas insarcinata,este posibil ca aceasta sarcina sa-mi afecteze la divort? va ... (vezi toată discuția)
Am și eu o intrebare - certificatul de naștere și tatăl biologic Serffgvg Serffgvg Buna seara am și eu o intrebare cum e posibil ca fostul meu soț să fie tată la fetița mea daca eu am divorțat de un an și o luna de el și noi nu mai ... (vezi toată discuția)