Buna ziua,sunt in divort ,in acelasi timp locuiesc cu concubinu,cu care am ramas insarcinata,este posibil ca aceasta sarcina sa-mi afecteze la divort?
va multumesc
Casatoria se va desface oricum. Precizati cand ati depus actiunea de divort pt a sti care cod civil vi se aplica si - in consecinta - pt un raspiuns mai complex.
Va multumesc din suflet,desi chiar daca concubinul declara copilul pe numele lui?si odata cu sarcina aceasta voi pierde minora pe care o am cu fostul sot?
Conform actualei legi, custodia minorilor este una comuna, prin urmare nu aveti cum pierde minora.
Problema va fi in legatura cu domiciliul acesteia, in sensul daca va fi la dvs sau la fostul sot. Depinde de cererile facute pana acum in dosar, depinde de referatele de ancheta sociala.
In privinta copilului nenascut inca, actualul sot are la dispozitie o actiune in tagada paternitatii conf art.429-430 NCC, dvs de asemenea o actiune in tagada paternitatii in baza art.431NCC.
Conform art.432 NCC si pretinsul tata biologic are la dispozitie o actiune in tagada paternitatii.
In afara acestor persoane, orice persoana interesata mai are la dispozitie conform art.434 actiunea in contestarea filiatei fata de tatal din casatorie.