avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,sunt in divort ,in acelasi timp locuiesc cu concubinu,cu care am ramas insarcinata,este posibil ca aceasta sarcina sa-mi afecteze la divort?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:50, 29 Mai 2012
Casatoria se va desface oricum. Precizati cand ati depus actiunea de divort pt a sti care cod civil vi se aplica si - in consecinta - pt un raspiuns mai complex.
actiunea de divort a fost depusa de catre fostul sot in octombrie 2011
Se aplica noul cod civil. Totusi, o sa aveti probleme cu copilul, o sa fie trecut pe numele sotului actual.

Art. 414. -
(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soțul mamei
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc din suflet,desi chiar daca concubinul declara copilul pe numele lui?si odata cu sarcina aceasta voi pierde minora pe care o am cu fostul sot?
Conform actualei legi, custodia minorilor este una comuna, prin urmare nu aveti cum pierde minora.
Problema va fi in legatura cu domiciliul acesteia, in sensul daca va fi la dvs sau la fostul sot. Depinde de cererile facute pana acum in dosar, depinde de referatele de ancheta sociala.

In privinta copilului nenascut inca, actualul sot are la dispozitie o actiune in tagada paternitatii conf art.429-430 NCC, dvs de asemenea o actiune in tagada paternitatii in baza art.431NCC.
Conform art.432 NCC si pretinsul tata biologic are la dispozitie o actiune in tagada paternitatii.

In afara acestor persoane, orice persoana interesata mai are la dispozitie conform art.434 actiunea in contestarea filiatei fata de tatal din casatorie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)
Actiune de tagada paternitate GRIGORE CRYSTINA GRIGORE CRYSTINA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta: Fostul sot a deschis un proces ce are ca obiect tagada paternitate. Copilul este ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere anamarton anamarton Buna ziua.Imi cer scuze de deranj as dori sa stiu ce pot face sau ce trebuie sa fac ptr a schimba numele tatalui dintr-un certificat de nastere a unui bebe de ... (vezi toată discuția)