avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie marijuana pentru consum
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie marijuana pentru consum

Am avut doua incidente in care am fost oprit de un jardarm si o data de un politist de la diicot in care am fost oprit si prins asupra mea in ambele dati cu sub un gram de marijuana. Dupa prima experienta am fost sunat de catre un politist si anuntat ca totul este in regula si ca nu o sa patesc nimic dar dupa a doua, desi am fost anuntat ca voi fi sunat in decurs de o luna nu am fost sunat. Dupa 6 luni primesc acasa o scrisoare in care sunt chemat in calitate de suspect in cauza privind un dosar penal. Totodata mi s-a mentionat ca daca nu ma voi prezenta pe data de la ei, primesc amenda intre 250 si 5000 de lei. Astea sunt singurele mele antecedente cu politia de orice fel. Ce pot pati cand voi fi chemat?
In momentul in care v-au depistat, au sigilat produsul si l-au trimis spre expertizare, s-a intocmit un PV de constatare a infractiunii flagrante si s-a inceput urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000.
Acum a venit rezultatul expertizei si s-a inceput urmarirea penala si in personam, cand dvs ati capatat calitatea de suspect.
Sunteti chemat sa va comunice fapta pentru care se efectuează urmărirea penală şi încadrarea juridică a acesteia.
De asemenea, o sa va aduca la cunostinta drepturile si obligatiile pe care le aveti in calitatea de suspect. Aveti dreptul sa mergeti insotit de avocat.
Si ce mi se poate intampla dupa efectuarea urmaririi penale?
Depinde cum va aprecia procurorul.
Depinde pentru care fapta va cheama mai intai.
Sa mergeti la audiere.
Ar fi bine sa aveti si avocat ca sa va explice cum vor decurge lucrurile in concret dupa audiere.
Fie emite ordonanta prin care se dispune o solutie de netrimitere in judecata, fie emite rechizitoriu si va trimite in judecata.
Oricum, inainte de orice solutie, daca sunteti consumator, procurorul o sa dispuna evaluarea dvs de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am 18 ani si am fost prins in bucuresti cu doua plicuri ... Ghostemane Ghostemane Buna ziua. Am 18 ani si am fost prins in Bucuresti cu doua plicuri de marijuana (n-am oferit nimanui vreun motiv sa ma controleze, doar s-a intamplat sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil ... tps351 tps351 Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil in vama veche ruland un joint care continea 0.8 grame de marijuana. Eram impreuna cu inca ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)