avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme cu vecinii, amenintari, venit cu bata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme cu vecinii, amenintari, venit cu bata

Buna seara,

Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati cu un sfat. Sunt disperat si nu stiu ce pot face pt ca nu am mai fost pus in situatii asemanatoare.

Stau la casa. Intr-o noapte m-am trezit speriat pt ca o vecina arunca cu pietre unde am doua masini parcate.Am iesit afara a inceput sa-mi adreseze injurii si amenintari spunand sa-mi leg cainele ca latra.. Mentionez ca tarcul unde se afla cainele se afla la aprox. 20 de m de gard iar seara ii dau drumul in curte ca masura de siguranta in 2005 fiindu-mi sparta casa si fiindu-mi furata suma de 20 000 de euro (autor necunoscut bineinteles...atunci nu aveam caine)

Revenind la intamplarea mentionata ; a doua zi m-am dus la politie si am anuntat incidentul cu pietrele ,injuriile si amenintarile adresate. Am primit apoi o adresa de la politie ca i s-a pus in vedere sa nu ma mai deranjeze. Saptamana trecuta cu toate ca si respectiva a primit adresa respectiva a repetat acelasi lucru (pietre si injurii). Au inceput si alte hartuiri; mi-a blocat cu masina accesul in curte. M-am dus la politia locala azi 16-08-2017 ..au venit au constatat ..fotografiat si le-au lasat o hartie in parbriz. Seara aceasta a iesit ginerele numitei mai sus cu o bata si a inceput sa bata in poarta si sa ameninte. Am fugit si ne-am incuiat in casa ( eu, maicamea si viitoarea sotie). Am sunat la 112 au venit ne-au vorbit ironic spunandu-ne sa ne punem bodyguard, suprins ca nu ne-au gasit batandu-ne si au plecat. Au uitat sa spun ca am primit amenintari de spart casa si ma gandesc ca poate asta urmaresc.

Nu stiu ce pot face pentru ca ma tem pt viata mea si a familiei ei recunoscand inclusiv in fata politiei ca a venit cu bata si nici macar nu s-a chinuit sa minta afirmand ironic a amenda e mica de doar "500 de ron".

Pe fuga am filmat cu telefonul. Anexez.

[ link extern ]

[ link extern ]

Intr-o tara unde nimeni nu face nimic , unde nici politia nu mai este respectata , nu are imaginea care ar trebui , poate exista cineva care imi poate da un sfat profesionist.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Tberius , utilizator 23:40, 18 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand va multumesc pt raspuns .
Totul a inceput cand ea s-a intors din Italia pana atunci nu am mai avut probleme cu nici un vecin , in trecut a mai avut probleme cu legea. (Furt de la o fabrica din ce barfesc vecinii) iar acum sigur are un motiv pt care nu mai poate pleca. Ginerele ei consuma bauturi alcoolice iar ea il intarata sa faca scandal.

Va rog daca puteti sa-mi mai raspundeti: daca politia se misca cum ati spus dumneavoastra care este urmatorul organ caruia ma pot adresa?
Incercati sa instalati sistem de supraveghere care sa stocheze eventuale comportamente violente ale vecinilor,date in baza carora puteti sustine si proba sesizari la politie,eventual si la unitatea teritoriala a ministerului public
Va multumesc pt raspunsuri. Referitor la instalare sistem de supraveghere exista vreo prevedere la cum sa-l instalez. Intreb deoarece avand cunostinte de retelistica si IT il pot instala singur. Multumesc
Cred ca numai un proces civil ar putea sa va ajute.
Este insa un proces complicat.

Ar fi bine sa incercati sa faceti o notificare prin avocat ca sa vedeti cum vor reactiona.

Politia trebuie sa aplaneze conflictele.
Daca nu le aplaneaza cei de la judiciar pot avea cazuri noi deoarece oamenii se pot lua la bataie si sa se ajunga la un deznodamant grav.
Sesizati la comandantul politiei ca politia nu va apara.
Ei sunt platiti ca sa apere oamenii.

Alte discuții în legătură

Injurat un vecin care a intrat la mine pe teren la scandal ThePureVirus ThePureVirus Bună ziua,ziua trecut stăteam la un prieten pe proprietate iar un vecin beat vine și se baga în gradina care nu avea gard și începe sa dea după caine cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul polițist Anonim888888 Anonim888888 Bună ziua! Am o problemă în legătură cu un vecin. Deci am cumpărat o casă în care nu locuiesc, dar merg periodic pentru că am animale de companie. ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea asupra mea si familiei mele. politia nu poate face nimic? rcosmin rcosmin De 2 zile, eu si familia mea suntem amenintati cu moartea (cutite fluturate, dat drumul la pitbull, etc), mutarea din bloc, calcat in picioare, distrugerea ... (vezi toată discuția)