avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Situație disperata, fara ajutorul politiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Situație disperata, fara ajutorul politiei

Imi puteti spune va rog cum pot proceda legal in situația următoare:
Socrii mei au probleme foarte grave cu vecinii din fața casei, au fost reclamați la politie de 5 ori, din cauza injuriilor, amenințărilor directe cu moartea soției si a surioarei. In urma unui apel 112 politia s-a prezentat la fața locului, fapt ce i-a infuriat pe vecini, acestia începând sa arunce cu pietre la socrii in curte, lovindu-le masina personala, incercand sa ii loveasca si pe ei, asta de fata cu poliția, de fata cu ei amenințând cu moartea pe sotia mea de 24 ani si pe cumnata mea de 19 ani. Socrul meu a făcut plangere penală in urma acestui incident, avand la plangere si filmatile in care se vad si se aud amenințările, lovirile cu pietre, injuriile, cat si faptul ca au incercat sa rupă gardul sa intre peste ei.
Au trecut 10 zile si socrul meu a plecat in Germania, rămânând acasa doar soacra mea cu fata de 19 ani, la 2 zile dupa aceea, au gasit livada din gradina de 80 pomi fructiferi (3ani) data cu erbicid, pomii fiind uscați, la fel si trifoiul din zona de langa tulpina. Au chemat politia, la fel nu s-a facut nimic, le-a pus in vedere vecinilor sa se potolească iar pe noi ne-a invitat a 2-a zi la post ptr a depune plângere penală împotriva vecinilor, a 2-a plangere penala. Acestia s-au deplasat la fata locului ptr a observa si fotogradia livada distrusa de vecini.
In înregistrarea video cu ei am amenințările " casa asta nu o sa mai fie casa, va termin, va dau foc, va distrug tot". Politia ridica din umeri cum ca nu este o situație urgenta, ca nu au ce sa faca acum.
Sotia mea s-a mutat cu mama ei si cu sora ei mai mica, acestora din urmă fiindu-le realmente teamă pentru viața lor, nu pot iesi nici in grădină de frica vecinilor.
Ce pot face in această situație? De ce politia nu i-a masuri?

Alte discuții în legătură

Reclamatie vecin! AniBunicelu AniBunicelu Buna ziua. Exista urmatoarea situatie: ginere si socru- vecini, la curte. Ginerele aduce injurii, jigniri, cuvinte vulgare, amenintari cu moartea catre socri. ... (vezi toată discuția)
Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor ! atac2211 atac2211 Bunaziua. Sunt divortat si recasatorit, dar am o problema. Fosta sotie suna mereu la actualul domiciliu, adresand injurii si vb urate atat mie cat si actualei ... (vezi toată discuția)