avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis

Eram la intrare in sensul giratoriu.Prima coloana care ieşea din sens stationa la trecerea pe calea ferată deoarece era bariera.Eu am semnalizat stânga si m-am incadrat.pe banda din stânga si am iesit la urmatoarea iesire .Acolo ma oprit un politist de la politia locală, mi-a cerut actele i le-am dat dupa care a venit cu procesul verbal in care spunea ca am depasit o coloana aflata in stationare mi-a dat 580 amenda si 30 zile permisul retinut fapta săvârsită este prevazuta de art 120/1litera a hg 1391/2006.Acolo spune ca este inerzisa depasirea intr-o intersectie nedirijată.Dar din câte ştiu sensul giratoriu este o intersectie dirijata . Aş dori sa stiu daca fac contestatie as avea sanse sa -mi anuleze procesul verbal?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 09mika , utilizator 09:57, 17 August 2017
Din cate inteleg erati la intrare in sensul giratoriu si nu ati depasit coloana ce astepta sa intre in giratoriu. Sanse aveti. In plus poliția locala nu avea dreptul sa va sancționeze pentru acest tip de contravenție ci numai poliția rutieră. Martori Aveti?
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Nu sotul si copiii erau in masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)