Bună ziua!
Fosta soție dorește sa mă execute silit, astfel încât sa i se livreze direct de către angajator banii de pensie alimentara!!.
1)Pot fi executat silit, în condițiile în care eu am platit integral pensia alimentara, din momentul pronunțării divorțului pana în prezent??
Contabilitatea unde lucrez, mi-a spus ca nu-mi poate opri 25% din venituri!!
Mulțumesc! !
Cum adica v-a spus contabila ca nu va poate opri? Nu va poate opri pe viitor cand vine somatia de la executor, nu va poate opri acum?? Ce vrea sa spuna?
v-a zis bine, nu va poate retine cat sunteti cu plata la zi. Oricum, poprirea se infiinteaza de executor cu incuviintarea instantei, nu de fosta nevasta.
Sigur ca daca vreti si angajatorul e de acord, pot vira ei direct pensia.
Nu va poate executa silita daca sunteti cu plata la zi.
Daca dvs. solicitati angajatorului, acesta poate realiza plata pensiei de intretinere direct catre fosta sotie.
Evident, si eu as refuza, ca ar fi culmea sa platesc angajat HR care sa faca plati catre stat, plati catre angajati si platile ratelor si pensiilor si utilitatilor angajatilor.
E absolut aiurea, este o munca si asta nu o face angajatorul. Sau nu ar trebui, oricum.
Cand insa intervine o executare silita, lucrurile stau altfel.
Poprire
m_ariana
Buna ziua
Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori .
A trecut o ... (vezi toată discuția)