avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara plătită la zi, Exista motiv de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara plătită la zi, Exista motiv de executare silita??

Bună ziua!
Fosta soție dorește sa mă execute silit, astfel încât sa i se livreze direct de către angajator banii de pensie alimentara!!.
1)Pot fi executat silit, în condițiile în care eu am platit integral pensia alimentara, din momentul pronunțării divorțului pana în prezent??
Contabilitatea unde lucrez, mi-a spus ca nu-mi poate opri 25% din venituri!!
Mulțumesc! !

Cel mai recent răspuns: filip2015 , utilizator 18:22, 17 August 2017
Cum adica v-a spus contabila ca nu va poate opri? Nu va poate opri pe viitor cand vine somatia de la executor, nu va poate opri acum?? Ce vrea sa spuna?
v-a zis bine, nu va poate retine cat sunteti cu plata la zi. Oricum, poprirea se infiinteaza de executor cu incuviintarea instantei, nu de fosta nevasta.
Sigur ca daca vreti si angajatorul e de acord, pot vira ei direct pensia.
Nu va poate executa silita daca sunteti cu plata la zi.
Daca dvs. solicitati angajatorului, acesta poate realiza plata pensiei de intretinere direct catre fosta sotie.
Eu nu am nici u fel de problemă în a-mi opri angajatorul, însă acesta refuză.
Evident, si eu as refuza, ca ar fi culmea sa platesc angajat HR care sa faca plati catre stat, plati catre angajati si platile ratelor si pensiilor si utilitatilor angajatilor.
E absolut aiurea, este o munca si asta nu o face angajatorul. Sau nu ar trebui, oricum.

Cand insa intervine o executare silita, lucrurile stau altfel.

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)
Poprire m_ariana m_ariana Buna ziua Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori . A trecut o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ayda9988 ayda9988 buna ziua, am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (legalizata), prin care s-a stabilit divortul, custodie comuna asupra minorelor, ... (vezi toată discuția)