avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,

am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (legalizata), prin care s-a stabilit divortul, custodie comuna asupra minorelor, domiciliul la mine, si pensie alimentara de 33% pentru fete din partea fostului sot. Cum trebuie sa procedez pentru a obtine pensia alimentara? El nu doreste sa dea pensia alimentara fetelor. Depun o cerere impreuna cu o copie legalizata a hotararii la el la serviciu?Sau trimit prin posta?Menionez ca nu imi doresc pensia alimentara retroactiv, ci doar incepand cu luna in curs.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
ayda9988, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:12, 4 Ianuarie 2019
Nici una, nici alta. Cu hotararea va duceti la un executor judecatoresc pt a-i infiinta poprire pe salariu. Ar trebui notificat sau macar anuntat fostul sot ca in afara de pensie, va plati si cheltuielile de executare.
Puteti sa mai asteptati doua luni si daca nu plateste, ii puteti face plangere penala pentru abandon de familie.
Mergi cu sentinta in original la un executor judecatoresc.Faci calculul asa cum spune sentinta, de la data introducerii chemarii in judecata, inclusiv retroactiv.
Pensia de intretinere este un drept al copilului si o obligatie a tatalui.Executorul face incuvintare silita la judecatorie cu suma pe care o calculezi tu, trimite somatie catre angajatorul sotului sa achite 50% din salarium net in mana al copii lor pana inchide soldul pe zero.

Apoi ceri executorului sa comunice angajatorului ca 33% din veniturile nete ale tatalui sa fie platite direct in contul tau, asta dupa ce achita soldul la 0 cu toate cheltuielile inclusiv cele ale executorului (cheltuieli de executare).Dar asta numai dupa ce ajungi pe 0.Simultan ceri executorului executarea prin toate formele ( pe conturi, pe salariu, pe imobile daca are si pe bunuri), asta ca sa-l constrangi.

Angajatorul nu va refuza, executorul daca angajatorul nu raspunde sau se face ca nu vrea sa execute suma,sa achite, se va face incuvintare pe numele angajatorului si ii va bloca lui intreaga suma odata.Asta e cel mai bine, ramane ca angajatorul sa recupereze suma de la angajatul ei, si deci nu-i va conveni.
Deci nici o firma nu va spune pas la executor, fiindca stie ca daca refuza plata, executorul va executa contul angajatorului.

Deci ai nevoie de un executor bun, de unde esti iti recomand eu executor bun.
Va multumesc pentru raspunsuri. Nu doresc sa il execut silit, si sa mai plateasca si cheltuieli de executare, si nici pensia alimentara pe lunile anterioare. Cu siguranta ca in cazul in care as face asta, ar renunta la locul de munca, doar sa nu imi dea pensie. O sa incerc sa iau legatura cu referentul resurse umane de la el de la serviciu, sa vedem cum ma pot ajuta.
Multumesc!
Nu va poate ajuta. Doar sa ii zica prieteneste ca trebuie sa plateasca.
tocmai.Si daca ramane fara servici tot o sa trebuiasca sa plateasca pensia de intretinere.
Cel mi bine sms cu suma care trebuie sa o achite la zi, poate o achita de bunavoie, daca nu la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare hotarare judecatoreasca divort otilia13 otilia13 In urma unei sentinte sotul este obligat la o pensie alimentara de 300 lei pe luna . Sentinta am legalizat-o si am investit-o cu formula executorie. Fostul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)