avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... am pierdut livretul militar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

am pierdut livretul militar

in prag de pensionare am nevoie si de livretul militar .L-am pierdut in conditii pe care nu le amintesc com pot intra in posesia unui duplicat ,sau un document care sa - mi fie de ajutor la oficial de pensii de sector ,multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 16 Octombrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati la comisaritul militar local, trebuie sa aiba evidenta celor care s-au satisfacut stagiul militar.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 446/2006
art.52
...
(3) Pierderea livretului militar se comunică în scris centrului militar pe raza căruia domiciliază, în termen de 5 zile, şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, în termen de 10 zile de la constatare.
reunind documente pentru dosarul de pensie ,nu gasasc livretul militar ,domiciliez de 18 ani pe teritoriul altui stat membru CE,credeam ca il am ,,deci nu pot sa-l declar ,vroiam sa stiu cum pot obtine un document care sa-mi fie folositor la dosarul de pensie,multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru publicarea oricărui anunţ de pierdere in Monitorul Oficial sunt necesare următoarele acte:
- cerere de publicare, însoțită de copie B.I./C.I

Modalităţi de transmitere a actelor spre publicare:
- prin poştă
[ link extern ]

- direct la sediul Centrului pentru relaţii cu publicul

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Omul intreaba cum poate obtine un duplicat (probabil si o adeverinta ca si-a satisfacut serviciul militar) si i se raspunde cum poate declara pierdut livretul militar. Mai oameni buni, voi nu intelegeti ce intreaba omul? Are virsta de pensionare, 65 de ani, este probabil scos din evidentele armatei, (limita era de 63 si a fost redusa la 50), livretul militar pierdut este deja un act caduc (deposit) iar omul nu are nevoie de un alt livret militar pe care armata oricum nu i-l va elibera ci doar de o adeverinta din parte armatei care sa ateste ca si-a satisfacut serviciul militar pt. ca perioada aia cit a fost in armata ca recrut/soldat se ia in calcul la pensie. Raspundeti deci la situatia asta daca chiar stiti un raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Pierdere livret militar Robert Christian Miess Robert Christian Miess Sunt stabilit in Germania,si am pierdut livretul militar. Cum as putea proceda ptr. a primi altul,sau macar o adeverinta prin care sa reiasa ca am absolvit ... (vezi toată discuția)
Livretul militar Danieltita Danieltita Cum pot obine Livretul Militar ? Orginalul l-am predat cind am plecat din ROMANIA in 1990 Multumesc Daniel (vezi toată discuția)
Am facut stagiul militar la tr (9 luni). se va lua in calcul ... bgctor bgctor Am facut stagiul militar la TR (9 luni). Se va lua in calcul la stabilirea pensiei? Si daca raspunsul este afirmativ, cum as putea obtine un duplicat al ... (vezi toată discuția)