avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire sot si sotie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire sot si sotie

Buna ziua!
Pe cat la suta din salariu se poate face popriere in conditiile in care pentru aceeasi se opreste la ambii soti cu doi copii minori in intretinere?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:31, 20 August 2017
Art. 728NCPC
Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
roxana11277 a scris:

Pe cat la suta din salariu se poate face popriere in conditiile in care pentru aceeasi se opreste la ambii soti cu doi copii minori in intretinere?

Nu are nici o relevanță că aveți copii minori în întreținere. Legea popririi este egală pentru toți.
1) Dacă aveți 1 poprire vi se reține 33% din venitul net.
2) Dacă aveți 2 sau mai multe popriri, vi se reține maxim 50% din venitul net, și dacă aveți 2 sau 9 copii, și dacă nu aveți nici unul.
`
Se aplică atât dvs, cât și soțului în mod separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie livdechei livdechei in cazul unei popriri facuta de anaf asupra unei pensii,care este cuantumul maxin la care se poate face asupra pensiei (vezi toată discuția)
Proprire pe salariu Lucian1989H Lucian1989H Bună ziua. Ca imi poate lua din salariu un executor judecătoresc.? (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Daca este vorba despre infiintarea unei popriri in baza unei adrese primita de la Taxe si impozite ( o amenda de circulatie ) suma care se va retine este 1/3 ... (vezi toată discuția)