Am o vechime in campul muncii de 37 de ani lucrati efectiv din care 10 ani si 6 luni am fost incadrata in grupa a doua de munca. Varsta mea fiind de 56 ani(data nasterii: 12.08.1961) nu pot sa ma pensionez anticipat mai devreme de 01.08.2018? Dupa calculele mele ar trebui sa pot iesi la 01 decembrie anul acesta, insa doamna de la casa de pensii mai ca nu m a luat la bataie, spunandu mi ca nu pot mai devreme de 1 august 2018
data nasterii data iesiri la pensie varsta la iesire stagiul complet stagiul minim
August 1961 Septembrie 2023 62/1 32/3 15/0
In cazul dvs., varsta standard se reduce cu 2 ani si 1 luna cred deci in august 2021.
Art. 65. – (1) Pensia anticipată parţială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.
Art. 66. – La acordarea pensiei anticipate parţiale, reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută la art. 65 alin. (1) nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de prezenta lege sau de alte acte normative.
Inseamna ca cei dela CJP au dreptate, dar nu trebuia sa va trateze asa, ca sunt platiti din salariul si munca dvs.
Pensie anticipata
doina ban
Am varsta de 50 ani.
Vechime pe cartea de munca : 28 ani
Plus 4 ani cursuri universitare la zi, cu Diploma de licenta.
Pot beneficia de pensie anticipata? ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata
dinua
Buna ziua,
as dori sa va intreb cand un barbat , nascut in iunie 1957 , cu vechime in munca de 36 ani , dintre care 21 ani grupa a doua , cand poate iesi la ... (vezi toată discuția)