avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stabilire concediu de odihna fractionat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stabilire concediu de odihna fractionat?

Buna ziua,
din februarie 2017 lucrez la o firma comerciala foarte cunoscuta. Mi s-a spus de la inceput ca in lunile cand este Pastele si Craciunul nu se poate lua concediu intrucat este afluenta mare de clienti. Am inteles acest lucru, dar aici exista o practica pe care nu o inteleg. La programarea lunara a schimburilor se stabilesc aleatoriu cateva zile de concediu pe respectiva luna. M-au pus in concediu in martie cateva zile. Am stabilit cu seful respectiv ca doresc sa-mi iau restul de concediu in septembrie. M-am pomenit ca in iulie m-a obligat sa merg in concediu 4 zile spunandu-mi ca nu are pe cine sa puna in concediu pe luna respectiva. In felul acesta concediul imi este fragmentat, eu neputand sa-mi iau macar o perioada de mai multe zile si atunci cand am nevoie. Cred ca in domeniul privat se fac multe abuzuri, iar lucratorilor le este teama sa-si spuna parerea pentru ca oricand sunt fortati sa-si dea demisia fara ca acestia sa o ceara. Este corecta fragmentarea concediului fara ca macar sa fie asigurate10 zile de concediu?:(
Cel mai recent răspuns: nelvex , utilizator 13:43, 25 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari individuale stabilite de angajator cu consultarea salariatului.
Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

2. Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

3. Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz.

Puteti sesiza ITM-ul cu privire la acest aspect.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de ... gotjosen gotjosen Buna seara! Tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de preaviz, iar managerul m-a bagat in concediu de odihna saptamana viitoar fara a ma intreba sau ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna impus de patron Carmen-Paula Carmen-Paula buna ziua!!! as dori si eu o lamurire privind concediu de odihna!!la noi la munca patronul ne-a trimis o schema cu mai multe luni in care nu se pot lua ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restrictionat Divergent Divergent Buna ziua, Este legal sa ti se acorde concediu de odihna doar pentru zilele lucrate?Sunt la un nou loc de munca si am dreptul sa-mi aleg perioada de concediu ... (vezi toată discuția)