In urma cu ceva timp m-am inscris la o firma de broker din USA. Pentru aceasta a fost nevoie doar de documentele personale si cateva acte semnate.
Acum doresc sa retrag o parte din veniturile din vanzare/cumparare actiuni si din dividende, dar pentru aceasta trebuie sa ii furnizez brokerului "Romanian tax payer identification number"
Unde pot solicita acest numar?
De asemenea, as dori sa stiu care este procedura de declarare a acestor profituri, daca se declara, si ce taxe voi fi nevoit sa platesc. Mentionez din nou ca brokerul isi desfasoara activitatea strict pe teritoriul SUA si companiile de la care imi revin aceste venituri au platit deja taxele pe profituri acolo.
Va trebui sa va adresati autoritatii fiscale in raza careia aveti domiciliul si sa solicitati NIF (numar de identificare fiscala). Acest cod va trebui comunicat partenerului strain.
Ein, pfa sau ambele?
Sergiu_N
Buna ziua. Eu locuiesc in Romania si vreau sa-mi infiintez un EIN in SUA pentru a putea folosi Amazon Kindle Publishing pentru a publica carti si nu stiu, am ... (vezi toată discuția)