avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanse de anulare in instanta a unui proces verbal cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanse de anulare in instanta a unui proces verbal cu erori

Buna ziua,

Va rog sa imi spune-ti din experienta dvs. daca un proces-verbal care are:

1.Gresita adresa (strada) contravenientului
2.Gresita ora incidentului 17,30 nu este identic cu 21,30
3.Gresita locatia incidentului- DN222 nu este identic cu DJ 22
4.Marca autoturismului care a facut accidentul - Renault nu este identic cu Citroen
5.Din explicatia agentului dinamica incidentului apare exact invers de cum s-a intamplat.

are sanse sa fie anulat in instanta.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: asfalttango , utilizator 07:17, 28 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa voi face daca se va mai putea.
acest răspuns util
Instanta a pastrat hotarirea de pe fond ca fiind definitiva si irevocabila anulind procesul verbal intocmit de politie.

A anulat initial respingerea apelului acceptind actiunea in anulare a politiei.Practic a exonerat politia dar a dus la pierderea pentru mine a 2 onorarii de avocat(si cele mai mari).Recuperez doar onorariul de 1000ron la apel redus.Acestea sunt toate cheltuielile de judecata recuperate.

Ca si concluzie:

Lucrurile se misca foarte greu in justitie.
Avocatii par ca sunt pregatiti...dar te poti astepta la surprize.
Onorariile discutate la inceput se maresc si cu 50% pe parcurs.
In paralel trebuie sa va documentati si sa nu aveti baza 100% pe avocat.Poate sunt eu mai ghinionist dar deja vad ca in Constanta avocatii sunt cam aceeasi apa si acelasi pamint.Bani multi si responsabilitate putina.E nu au nici o vina...

Cu toate aceste daca sunteti nevinovati ,luptati pentru drepturie voastre.

Acum astept hotarirea definitiva si printr-un executor judecatoresc trebuie sa execut politia pentru recuperarea cheltuielilor de judecata.
Nu cred să fie nevoie de executor.
acest răspuns util
Hotarirea definitiva a sosit si am inceput prin executor judecatoresc recuperarea onorariului de 1000ron de la apel redus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecată gabiplg gabiplg În urma contestării procesului verbal IPJ intimatul a câștigat dar după apel el a pierdut. Eu ca apelant intervenient și păgubit pot cere recuperarea ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa arate o plangere contraventionala ? iuly. iuly. Buna ziua , am facut contestatie la procesul verbal in urma retinerii permisului de conducere la trecerea de pietoni , in procesul verbal politistul scria ca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda Raluca1771 Raluca1771 Buna seara! In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI ... (vezi toată discuția)