avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotia are drept la mostenirea sotului decedat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotia are drept la mostenirea sotului decedat?

Tata a decedat in iulie 2005. In martie 2006, s-a facut succesiunea. Masa succesorala, o casa si ceva teren, dobandit in timpul casatoriei. In 2012, moare si sotia tatalui meu. Casa se vinde in 2013, banii se impart frumos si elegant, intre noi, mostenitorii Toate bune si frumoase. - Tata era la a doua casatorie,, din care are doi copii,,( eu sunt din prima casatorie a tatalui) Sotia lui era tot la a doua casatorie, din care avea alti doi copii) ......anull trecut (2016), moare bunica, mama tatului meu decedat, si bineinteles, fac succesiunea si stupoare, apare si sotia tatalui meu, cu cota egala ca si noi copii. Eu stiu ca sotia nu mosteneste mostenirea sotului. Intrebarea mea este: pot sa fac contestatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 04:56, 19 August 2017
In 2012, moare si sotia tatalui meu

.anull trecut (2016), moare bunica, mama tatului meu decedat, si bineinteles, fac succesiunea si stupoare, apare si sotia tatalui meu,

Va inteleg stupoarea mai ales ca era decedata :D

Sotia nu o mosteneste pe bunica, ci doar pe sot. Cum sotul a decedat inaintea bunicii, nimic de la bunica nu ajunge la sotie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Succesiune olympya olympya Buna ziua.Ma numesc Olimpia si am o problema in legatura cu o mostenire.Bunicii mei au o casa si 2 copii.Bunicul a murit in urma cu 3 ani.Succesiunea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)