avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Şomaj pentru absolvent liceu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Şomaj pentru absolvent liceu

Am un băiat care a terminat liceul anul acesta. A fost la ANOFM Sectorul 6 pentru depunerea dosarului pentru indemnizaţia de şomaj. A dus adeverinţă de venit de la Circa Financiara şi adeverinţă medicală, plus celelalte documente. I s-a spus să vină cu altă adeverinţă de venit şi altă adeverinţă medicală la 30 septembrie. Menţionez că adeverinţele au o săptămână de la emitere. Aşa prevede legea şomajului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 19 August 2017
Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:
1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
4. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.
5. actul de absolvire a formei respective de invatamant, in original si in copie;
6. adeverinta eliberata de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, prin care se certifica data inregistrarii persoanei in evidentele proprii, in cazul in care persoana s-a inregistrat in vederea medierii pentru incadrare in munca la un furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditat sau notificat conform legii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj cristi1997 cristi1997 buna ziua. am terminat liceul astazi si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu da_dy da_dy in ce conditii un absolvent de invatamant liceeal poate obtine ajutor de somaj si ce acte ii trebuiesc si unde trebuie sa se adreseze (vezi toată discuția)
Dosar somaj cboboc cboboc ce acte trebuie pentru alcatuirea dosarului de somaj pentru absolventii de liceu cu bacalaureat (vezi toată discuția)