avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatorul poate repune cauza pe rol dupa pronuntare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatorul poate repune cauza pe rol dupa pronuntare?

Buna ziua,

Am un dosar unde instanta de apel s-a pronuntat in mod definitiv in luna iulie, iar ieri am depus o cerere de urgentare a hotararii.

Surprinzator a fost faptul ca uitandu-ma pe portalul instantelor, am aflat ca am termen de judecata cu partile in luna septembrie, aceasta modificare a aparut dupa ce am depus eu cererea de urgentare.

Ce s-a intamplat? Intrucat nu am regasit nici o dispozitie astfel cum instanta de apel ar reveni asupra hotararii.

1. Se rejudeca

sau

2. Este vreo cerere de completare de la partea adversa?

Multumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2017
seldom, utilizator
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 22:48, 22 August 2017
poate sa dispuna repunerea pe rol dupa ce instanta ramane in pronuntare, in timpul deliberarii, analizand actele dosarului, constata ca anumite lucruri au ramas nelamurite, de exemplu expertul nu a raspuns la anumite intrebari, nu s-a pus in discutie un anumit capat de cerere, etc
Dar inainte sa se pronunte.
Sunteti sigur ca se pronuntase si apoi cauza a fost repusa?
Puteti sa puneti aici numarul dosarului sau sa copiati de pe portal textele din dreptul termenelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.

Sunt foarte sigur, eu unul am ramas socat si surprins intrucat nu stiu ce poate reprezenta acest termen.

La termenul din iulie apare mentiunea definitiva, nu a fost deloc amanata pronuntarea.

Fiind reclamantul am pierdut pe apel si cererea a fost respinsa ca inadmisibila - am fost obligat si la plata cheltuielilor de judecata.

Sa fi facut paratul cerere de completare a cheltuielilor de judecata?

Astfel ca, in asteptarea hotararii a aparut un nou termen cu partile pe portal.

Am crezut ca de la sine putere, instanta a constatat ca a gresit solutia si doreste sa ne rejudecam - insa nu prea ar avea cum acelasi complet pentru ca ar fi incompatibil in rejudecare.

Multumesc,
Dupa ce s-a pronuntat instanta si a fost publicata solutia-in condica-sau pe portalul instantei ,nu mai poate fi repus pe rol,.Conf.art.429 NCPC"Dupa pronuntarea hotararii instanta se dezinvesteste si niciun judecator nu poate reveni asupra parerii sale."
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri.

Inseamna ca singura posibilitate este doar o cerere de completare a dispozitivului, aceasta se judeca cu citarea partilor in sedinta publica.

Buna ziua,

Insa cererea de completare nu poate fi admisa intrucat instanta de apel m-a obligat la 1000 lei cheltuieli de judecata.

Cumva paratii sa incerce printr-o cerere de completare sa imi majoreze cheltuielile de judecata?

Este posibil sa ceara completare de la 1000 lei la 2000 lei, de exemplu?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)
Diferenta picika picika care este diferenta intre pronuntare si sentinta (vezi toată discuția)
Circuitul cererii de chemare in judecata - pentru cei care doresc sa isi sustina singuri cauza trope_doi trope_doi Un fel de rezumat al modului in care se ajunge la o hotarare judecatoreasca... Ideea, recunosc, apartine utilizatorului che_gargara. Am copiat de pe ... (vezi toată discuția)