avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copii

Din septembrie pentru gemeni se vor primi 2 indemnizatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 20 August 2017
În prezent, salariul minim brut este de 1.450 de lei, astfel că indemnizația nu poate fi mai mică de 1.233 de lei. Iar începând cu luna septembrie 2017 va exista din nou un plafon, ceea ce înseamnă că nicio indemnizație nu va putea fi mai mare de 8.500 de lei.
În plus, nivelul indemnizației crește cu 85% din cuantumul salariului minim pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere, potrivit ordonanței.
Tot ambiguu e. Se dau 2 indemnizatii normale ( 85% din veniturile mamei pt fiecare copil) sau ramane la fel in realitate - pt 1 copil 85% din venit si pt al 2 lea 85% din minim? In conditiile in care niciuna din indemnizatii nu va trece de 8500 lei, doar impreuna.
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
iiancu.corina, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va primi : pentru un copil 85% din venit plus pentru cel de-al doilea 85% din salariul minim brut pe economie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate Mihaela_Br Mihaela_Br Buna ziua, Ma intereseaza cum se face calculul indemnizatiei conform noii legi pentru o sarcina gemelara. In total pentru cei doi copii suma nu poate depasi ... (vezi toată discuția)
Aștept gemeni Ion1421 Ion1421 Aștept gemeni și asi vrea sa știu dacă indemnizația e mai mare de 1200.am 2 ani lucrați cu 8 ore pe zi salariu minim. (vezi toată discuția)
Indemnizatie celalalt parinte gemeni doinadr doinadr Buna ziua, As dori sa stiu care este indemnizatia pentru acea luna a tatalui in cazul in care are 2 copii gemeni? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)