avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repunerea in situatia anterioara in cazul unui examen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repunerea in situatia anterioara in cazul unui examen

In urma unui proces la Înalta Curte,intr.un proces de coruptie, abuz in serviciu ,fals in inscrisuri,etc. s.a obtinut condamnarea celor vinovati,iar partea vatamata a obtinut anularea inscrisurilor cu privire la participarea in mod fraudulos la concurs a unui candidat si repunerea in situatia anterioara.
1.Ce inseamna in acest caz repunerea in situatia anterioara in cazul unui examen
2.In momentul in care am depus memoriu la minister pentru acordarea functiei pentru care am participat mi
S.a spus ca repunerea in situatia anterioara nu mai este posibila intrucat postul nu mai este.
Ce e de facut in acest caz???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 20 August 2017
1, Principiul restabilirii situaţiei anterioare (restitutio in integrum) sau al repunerii în situaţia anterioară, este acea regulă de drept potrivit căreia tot ce s-a executat în baza unui act juridic anulat trebuie restituit, astfel încât părţile raportului juridic să ajungă în situaţia în care acel act juridic nu s-ar fi încheiat.

In speta, partile sunt puse in situatia anterioara organizarii concursului respectiv. Altfel spus, functiile detinute sunt cele anterioare concursului.

2. Dvs ati fost declarata admisa la concurs dupa aceasta hotarare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raporturi de munca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu, am contestat decizia de eliberare din functie care a fost anulata de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Act aditional b-8 b-8 Daca am fost incadrata intr-o functie, apoi am aflat ca din 2007 pana in 2011 mi s-a modificat functia in baza unui act aditional nesemnat de mine, dar ... (vezi toată discuția)