avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare -program lucru 4 ore/zi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare -program lucru 4 ore/zi

Buna seara.
Sex feminin,nascuta la data de 02 mai 1953.
Lucrat 4 ore/zi :
06 septembrie 1993 - 31 octombrie 2009.
Somaj:
01 noiembrie - 01 februarie 2011.
INTREBARE:
Cati ani vechime are? Poate iesi la pensie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 21 August 2017
Vechime in munca : 16 ani 1 luna si 25 zile

Stagiu de cotizare la pensie : 17 ani 4 luni si 25 zile.

Se putea pensiona la limita de varsta dupa luna Octombrie 2012 la varsta de 59 ani si 5 luni .
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pantru raspuns!
Din calculele d-voastra si a celor de la Casa de Pensii ,diferenta e prea mare .
Cei de la Casa au zis ca are doar 11 ani si cateva luni.
Ce-ar putea face in acest caz?
Daca nu cer prea mult,nu-mi puteti enunta amanuntit perioada considerata 4 ore,si cea de 8 ore?
I-ar fi de mare folos pt o justificare la Casa?
Multumesc inca o data!
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
....

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza stagiul de cotizare la sistemul public de pensii.

Astfel , 1 an de zile lucrat cu timp partial = 1 an de zile lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime munca americanux americanux Buna ziua , daca am lucrat 9 luni cu contract 2 ore, ce vechime se considera? tot 9 luni?Multumesc (vezi toată discuția)
Legislatia muncii Nefertary Nefertary Buna ziua, As dori sa stiu daca dupa ce am semnat un contract de munca pe durata nedeterminata de 8 ore si am lucrat cu acest program 8 luni, seful imi ... (vezi toată discuția)
Stabilirea vechimii in munca pentru angajare brandusa2015 brandusa2015 buna ziua, as dori sa stiu cum se stabileste numarul anilor privind vechimea in munca, astfel: 1. in cazul contractelor cu timp de lucru de 6 ore, ... (vezi toată discuția)