BUNA ZIUA! Am un client care sub nicio forma nu plateste (ultima plata este din 09.07.2009).Am incercat pana acum pe cale amiabila sa solutionam aceasta cauza...dar...dupa instiintari ,extrase de cont, telefoane....nimic....In ultima instiintare trimisa le-am adus la cunostinta si faptul ca vom trece la facturarea de dobanzi de intarziere pt. neplata la timp a facturilor in cuantum de 1% pe zi....(instiintare confirmata ), imi poate spune cineva daca am procedat corect? Nu vreau sa emit factura si sa-mi fie returnata....sau mai grav...sa nu fie platita nici asta...ce pot sa fac in continuare pt. a putea recupera banii?
penalizarile care depasesc dobanda legala trebuie sa fie agreate de ambele parti contractante, acest acord materializandu-se intr-un contract semnat de reprezentantii legali ai celor doua societati.
In cazul in care nu exista un contract , suma legale pe care o puteti pretinde e debitul propriu-zis si dobanda legala ( aceasta din urma, acordata de instanta).
Multumesc! Sa inteleg ca acea instiintare cu 1% dobanda pe zi nu este document acceptat?(chiar daca are confirmare? )Dobanda legala este de...? scuze...nu am spus ca prestarea s-a facut in baza unei comenzi-contract de transport marfa.
Cesiune de creanta
DSR
Am avut un contract de livrare marfa incheiat cu o firma ,si acest contract si factura sa cesionat catre o banca .Plata facturi sa facut cu intarziere iar ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.