avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pierdut bagaj de cală asigurat pe Otopeni, refuz ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pierdut bagaj de cală asigurat pe Otopeni, refuz despăgubire

Buna ziua! Intorcandu-ma din vacanta din Turcia, pe data de 05.08.2017, pe aeroprtul Otopeni am constatat ca mi s-a pierdut un bagaj. Am fost la biroul de bagaje pierdute al firmei Blueair cu care am calatorit, mi s-a intocmit un document precum ca bagajul s-a pierdut si a ramas sa ma contacteze ei cand se gaseste. Inainte sa plec in vacanta am facut asigurare de calatorie la Groupama in care se specifica si asigurarea bagajelor in caz de pierdere. Am trimis acestei firme documentele doveditoare precum ca mi s-a pierdut acel bagaj la sosire pe aeroportul Otopeni. Raspunsul lor a fost: " Conform Conditiilor pentru Asigurarea pentru calatorii in strainatate:
Art3 din regulament: TERITORIALIATE:
-Asigurarea este valabila in afara granitelor teritoriale ale Romaniei.
Avand in vedere ca evenimentul s-a produs pe teritoriul Romaniei Asiguratorul nu va poate acorda despagubirea solicitata."
Eu am constatat disparitia bagajelor,logic, la banda de bagaje. Din doua bagaje de cala nu a mai ajuns decat unul.
Au dreptate cei de la Groupama sau e doar un raspuns din partea lor sa nu plateasca despagubiri?
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: iulian_g77 , utilizator 21:53, 22 August 2017
Buna ziua,

Faceti revenire si invocati urmatorul articol:
Contractul de asigurare încetează la ora 24.00 a datei de expirare înscrise în Polița de asigurare, sau odată cu trecerea frontierei în România/țara de cetățenie/țara de reședință, oricare dintre acestea survine mai repede.

Cu precizarea ca veneati din afara tarii, iar bagajul nu a trecut frontiera.
Multumesc de raspuns! Polita de asigurare era pana pe data de 05.08.2017 orele 24.00. Eu am ajuns pe 06.08.2017 orele 00.30...
Buna ziua,

Solicitati la compania aeriana sa va comunice ca bagajul nu a fost pus in avion.
o sa iau legatura cu compania aeriana...revin cu informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bagaj intarziat tarom alexandrab1 alexandrab1 Buna. Ma intorceam din Bangkok-Otopeni via Dubai. Zborul din Bangkok a plecat cu 4,5 ore intarziere incat am pierdut legatura, iar Compania aeriana ne-a ... (vezi toată discuția)
Bagaj pierdut, ce am de facut daca nu il recuperez? 695 695 Zborul companiei aeriene a fost intarziat cu 2 ore. La destinatie pe aeroportul din o alta tara dar europeana, se anunta ca este o greva spontana a societatii ... (vezi toată discuția)
Bagaj pierdut alitalia george1234 george1234 buna seara pe 24 alitalia mi-a pierdut bagajul am efectuat o cursa Palermo - Roma - Otopeni iar la Roma am constatat ca bagajul (geanta 17 kg) nu a sosit cu ... (vezi toată discuția)