avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Directia Taxe Locale - Notificare cu privire la ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Directia Taxe Locale - Notificare cu privire la ridicare popririlor

Buna ziua,

As dori sa stiu daca si in ce conditii Directia Locala de Taxe si Impozite este obligata, ca in urma platii facute de catre debitor pentru ridicarea unei porpiri, sa instiinteze bancile cu privire la ridicarea acesteia.

Sau este obligat debitorul sa mearga personal la Taxe si Impozite dupa ce a efectuat plata, si sa obtine instiintarea de ridicare a popririi?

Exista vreun cadru legislativ clar in care este mentionata una dintre cele doua variante?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:49, 21 August 2017
Buna seara,

Am avut si eu o proprire pe firma pentru niste amenzi platite dar care nu erau stinse pe fisa, am mers la ei cu copiile dupa documente, au inchis sumele pe fisa si am ridicat eu instiintarea sa o duc la banca.Cand am ajuns la banca primise si ei instiintarea pe mail.Sfatul meu e sa o duci personal, cunosc si cazuri in care au platit dar nu s a ridicat proprirea in timp util si s a retinut suma din cont chiar daca a fost platita si la ghiseu si ajungi sa faci mai multe drumuri...

O seara placuta!
Organul fiscal care a înființat poprirea are obligația ca în cel mult 2 zile de la data stingerii prin plată să ridice prin decizie măsurile de executare silită.
Cod procedură fiscală, art 234
[ link extern ]

...
(2) Măsurile de executare silită aplicate în condițiile prezentului cod se ridică prin decizie întocmită în cel mult două zile de la data la care a încetat executarea silită, de către organul de executare silită. Nerespectarea termenului atrage răspunderea potrivit art. 341 alin. (2).

(3) în măsura în care creanțele fiscale înscrise în titluri executorii se sting prin plată, prin poprire sau prin alte modalități prevăzute de prezentul cod, sechestrele aplicate pe acele titluri asupra bunurilor, cu valoare mai mică ori egală cu suma creanțelor fiscale astfel stinse, se ridică, prin decizie întocmită de organul de executare silită, în cel mult două zile de la data stingerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare teodora g teodora g buna ziua. am o societate comerciala care a contestat un raport de inspectie fiscala si o decizie de impunere emise de organul fiscal la curtea de apel. La ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)