avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Procedura de arendare intre persoane juridice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Procedura de arendare intre persoane juridice

pentru inceput, multumesc pentru raspunsurile date la intrebarile mele.
Acum am o alta nelamurire.
O societate comerciala cu activitate comert-caen 4711, detine niste pamant pe care l-a dat in arenda altei persoane juridice.
1. Poate sa faca acest lucru avand in vedere ca activitatea ei nu are legatura cu agricultura.
2. Si daca tot a facut contractul de arenda, acum trebuie sa factureze valoarea din contract (daca exista..inca nu l-am citit) si sa taie chitanta pe valoarea facturata, nu? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 15:59, 22 August 2017
Veniturile nu sunt din agricultura ci din cedarea folosintei terenului. Este o activitate de administrare a patrimoniului, nu trebuie un alt cod CAEN, pentru ca nu acesta este obiectul de activitate al societatii . Arendasul obtine venituri din agricultura, nu dvs.

Pentru plata chiriei sunt emise ordine de plată și chitanțe. Cu privire la facturi trebuie sa cereti parerea unui contabil. Din cate stiu nu trebuie decat atunci cand ati optat pt TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract arendare la anaf - obligatorie? yanq yanq Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pentru obligativitatea inregistrarii contractului de arendare la organul fiscal competent ... (vezi toată discuția)