Buna ziua,
Va rog frumos sa ma informati si pe mine asupra cazului in care ma aflu.
In prezent sunt divortata, am primit incredintarea copilului minor, mi s-a stabilit pensia alimentara.
Problema o constituie acum situatia apartamentului asupra caruia trebuie sa ne intelegem.
Apartamentul a fost cumparat in anul 2004, la aprox. 2 luni dupa ce ne-am casatorit, dar cu un procent de 70% bani primiti de la mama mea, 30 % banii sotului.
in actul de vanzare cumparare apare sotul apoi eu, asadar suntem ambii trecuti in actul de vanzare-cumparare.
Mama banuia ca o sa se ajunga la asa ceva, vazand ca el se opune sa fie trecuta mama in actul casei si mi-a facut un act de donatie, pe suma care a platit-o, suma donata in vederea unui apartament, act care a fost si el trecut in contractul de vanzare cumparare, undeva in josul paginii, cum ca 70% din pretul apartam este reprezentat de actul de donatie.
In cazul partajului, sotul cere sa se imparta in procent de 50%, sau nu vrea sa paraseasca apartamentul ci sa i se ofere o camera in care sa locuiasca, daca nu obtine acest procent.
Pot cere in procesul de partaj sa ii platesc doar acel procent de 30% al lui si sa paraseasca casa, sau ma poate obliga sa ii cedez acea camera?
In cazul in care se face evaluarea apartamentului se tine cont de suma trecuta in contract sau de suma reala cu care a fost cumparat apartamentul( in realitate suma a fost 12.000 eur, iar in contract s-a trecut doar 4.000 eur, dar procentul dat de mama s-a socotit acelasi 70%( mama a platit 8000 eur, sotul 4000 eur), sau se tine cont de valoarea de acum de pe piata imobiliara?
Daca ajung cu fostul sot un acord, se poate face intelegerea la notariat?
Eu sa ii dau suma pentru care ne intelegem si el sa cedeze in felul acesta partea lui?
Cum se procedeaza, ce act ar trebui facut?
Are valoare in fata legii, ma gandesc, ar putea vreodata sa conteste actul care il va semna la notar si sa ceara prin partaj alta suma, adica sa intenteze proces cum ca ar fi fost fortat sa accepte acea suma, sau baut, etc..?Ar putea face acest lucru, sau odata ce a cedat partea sa la notariat nu mai poate face nimic?
Va multumesc daca binevoiti sa ma lamuriti cu aceasta dilema in care ma aflu, deoarece nu stiu incotro sa o apuc?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns:
MihaelaBog , utilizator
11:50, 2 Octombrie 2009