avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Birocratie partaj...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Birocratie partaj...

Dupa obtinerea hotararii de partaj ce anume trebuie facut daca vreau sa raman eu cu apartamentul si sa-i platesc o sulta fostului sot...trebuie mers la administratia financiara, la notar, oficiul de cadastru, etc. ? Ce taxe in plus se mai platesc in afara de cei 3 % ?
In hotararea de partaj cel mai probabil procentele nu vor fi de 50 %....ci o sa am ceva mai mult de 50 %...pot fi avantajat si de altceva in afara de faptul ca ii voi da o sulta ceva mai mica ?
Care este varianta cea mai simpla (mentionez ca fostul nu vrea un partaj volountar...)...dat fiind faptul ca pentru plata sultei eu trebuie sa fac un credit ipotecar ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaelaBog , utilizator 14:13, 1 Octombrie 2009
in instanta fie va intelegeti printr-o tranzactie fie cereti exact cum ati scris aici.
cel care cere apartamentul, trebuie sa se asigure ca are bani sa-i plateasca sulta celui care ramane fara apartament.
sulta va fi stabilita dupa o expertiza dispusa de catre judecator. aceasta va stabili valoarea de circulatie a imobilului.
Poi ... ideal ar fi ca, in cuprinsul hotararii de partaj, chestiunea atribuirii bunului sa fie lamurita. sigur daca ati cerut acest lucru .. desi partajul bunurilor comune tocmai asta inseamna. Nu stiu cum ati putea sa aveti o hotarare de partaj dar sa nu fie lamurita chestiunea aceasta.
Cei 3% se platesc in situatia in care va judecati.. nu ulterior pronuntarii hotararii.
In situatia in care nu va intelegeti nu prea exista variante simple. Indiferent cum va trebui evaluat bunul, asta presupune raport de expertiza, va trebui ca expertul sa ne spuna daca bunul este comod partajabil sau nu ...
Nu aveti decat sa va aratati dispus in instanta -prin intermediul intampinarii- sa platiti sulta care va fi stabilita si .... mai ales daca veti avea o cota mai mare de 50% ..... instanta ar putea avea in vedere atribuirea intregului bun catre dvs. cu obligarea la plata unei sulte eventual intr-un termen anume.
buna seara
legat de expertiza, am si eu o problema.
anul trecut, mi s'a facut o evaluare a aprtamentului aflat in proces de partaj cu fostul sot
aceasta expertiza s'a facut de catre un evaluator desemnat de catre instanta
procesul meu insa nu s'a terminat,probabil la sfarsitul acestui an , iar eu va trebui sa'i dau fostului sot sulta ce'i revine
intrebarea mea este de ce trebuie sa'i dau sulta din evaluarea de anul trecut, tinand cont ca pretul apartamentelor a scazut.
cel putin , d'na avocata asa mi'a zis , ca nu se poate face o alta evaluare, la preturile de acum, deoarece nu accepta instanta
ma intreb oare, la ce bun un proces de partaj, te ,,lupti'' pentru partea ce'ti revine, ca in final instanta nu tine cont , practic de procente, de inflatie , de nimic
sunt convinsa ca in situatia mea se afla multe persoane aflate in proces de partaj
Inainte de toate ca informatia ca nu poate fi facuta o alta evaluare e valabil numai in contextul in care va judecati inca in fond.. si nu ati avut obiectiuni la raportul de expertiza.
In masura in care faceti un apel insa este foarte posibil sa solicitati o reevaluare a acestui bun in apel in masura in care puteti produce suficiente indicii in sensul ca bunul nu are aceiasi valoare ca cea stabilita in fond.
Pe de alta parte ... nu aveti de ca sa va suparati pe instanta ... in situatia in care nu uzati de toate mijloacele procesuale pentru a va impune un punct de vedere cu privire la aceasta valoare.
buna ziua
multumesc d'lui apaidiu pentru raspuns
sa inteleg ca ar trebui sa fac dovada ca pretul de acum al apartamentelor este cu mult scazut in comparatie cu cel de anul trecut
asadar, ma pot folosi de un ziar local , la zi, ca sa am suficiente indicii si apoi as avea sansa sa mi se aprobe o alta reevaluare a imobilului, de catre instanta?

Alte discuții în legătură

Partaj sau acord la notariat MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Va rog frumos sa ma informati si pe mine asupra cazului in care ma aflu. In prezent sunt divortata, am primit incredintarea copilului minor, mi ... (vezi toată discuția)
Nu pot plati sulta - ce se va intampla? spiridon vasilica spiridon vasilica Am terminat cu procesul de partaj,a trecut si perioada de apel, zilele trec cu repeziciune iar eu nu am de unde plati ,fostului sot ,sulta in proportie de 20% ... (vezi toată discuția)
Calcul uzura bun mobil retroactiv? anniela anniela Buna ziua, intr-un proces civil de partaj instanta a incuviintat emiterea unei adrese catre expert pentru a calcula gradul de uzura al unui bun la data de ... (vezi toată discuția)