avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Duplicat certificat adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Duplicat certificat adoptie

Buna ziua. Pentru a face dovada unei rudenii am nevoie de un duplicat al unui certificat de adoptie intrucat cel original nu mai este lizibil, adoptia fiind efectuata inainte de '89.
Am fost la primaria unde avea domiciliul adoptatul la momentul respectiv si le-am explicat situatia insa mi s-a comunicat ca nu au voie sa-mi elibere un duplicat pentru ca legea nu le permite. Precizez ca persoana adoptata este mama mea care a decedat.
Cum pot intra in posesia actului?
Cel mai recent răspuns: andreea.d , utilizator 21:09, 24 August 2017
Daca e pentru dezbaterea unei mosteniri, notarul ar trebui sa solicite un extras de uz oficial.
Am nevoie de el deoarece locul de veci al mamei a fost trecut pe numele unchiului meu care a decedat recent si este necesar sa fac dovada rudeniei dintre mama mea si acesta, fratele ei, pentru a intra in posesia locului de veci (intrucat eu nu am dobandit niciun drept la mostenirea lui).
Cum procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare duplicat certificat adoptie andreea.d andreea.d Buna ziua. Pentru a face dovada unei rudenii am nevoie de un duplicatul unui certificat de adoptie intrucat cel original nu mai este lizibil, adoptia fiind ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Revendicare loc de veci Furcoi Florentina Furcoi Florentina Bunica mea a decedat în anul 2006,înainte de deces a cumpărat de la parohia Ciorogîrla un cavou cu 6 cripte, iar pe act sunt trecuţi ca moştenitori cei 3 ... (vezi toată discuția)