avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot să cumpăr un teren pe o firmă nou înființată?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot să cumpăr un teren pe o firmă nou înființată?

Buna seara!
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca pot sa cumpar un teren extravilan pe o SC microintreprindere infiintata in iunie 2017 care are sediul intr-un municipiu si are ca obiect de activitate un salon de infrumusetare.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:22, 26 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti.
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca terenul se amortizeaza sau nu. Mentionez ca are o valoare de 30000euro. Ce inregistrari contabile trebuie sa fac la achizitionarea terenului? Cum as putea sa-l trec ulterior de pe persoana juridica pe persoana fizica?
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenul nu se amortizeaza.

Trecerea de pe persoana juridica pe persoana fizica se face prin vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi cu stocuri pe numele altei pers. decat cel al societatii scumpicu scumpicu Am un client care a achizitionat produse de infrumusetare din Marea Britanie, pe care ulterior le-a folosit in salonul sau. Facturile au fost facute inainte sa ... (vezi toată discuția)
Transfer masina de pe firma pe persoana fizica ceranca ceranca Scuze daca nu e strict on-topic, dar rog ingaduinta :) Intrebare: a fost cineva in situatia de a cumpara o masina pe firma si apoi sa o transfere pe persoana ... (vezi toată discuția)
Infiintare salon MariusA_BMC MariusA_BMC Buna ziua, sunt persoana fizica, detin un spatiu si vreau sa fac acolo un salon pentru coafura si manichiura. Ce trebuie facut, care sunt ... (vezi toată discuția)