avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,
Va deranjez cu niste intrebari in numele unui prieten legate de concediu de cresterea copilului.
Sotia lui urmeaza sa nasca in ianuarie - februarie 2018. Ea nu a lucrat in ultimii 2 ani si nu poate beneficia dar in schimb doreste sotul sa ia concediu Aici intervine o problema.
El in momentul de fata are 2 contracte individuale de munca unul norma intreaga cu salariu minim pe economie si unul part time cu un salariu net de 3200 RON.
Intrebarea este daca indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza cu ambele salarii cumulate sau doar unul din ele?
Daca obtine indemnizatie pentru cresterea copilului mai poate avea macar un contract individual de munca part-time de 2 ore pe saptamana (pentru a putea verifica/semna diferite proiecte)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 24 August 2017
Bună ziua!

Nu poate obține venituri în timp ce primește indemnizația de creștere copil.
Indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza cu ambele salarii cumulate .

Daca obtine indemnizatie pentru cresterea copilului mai poate avea macar un contract individual de munca part-time de 2 ore pe saptamana cu conditia ca salariul primit sa nu depaseasca 3699 lei/an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate și ccc fara loc de munca Amalia444 Amalia444 Buna ziua! Va prezint următoarea situație: Am contract individual de munca de la data de 1 septembrie 2020-31 august 2021, 1 septembrie 2021-31 august ... (vezi toată discuția)
Daca am mai multe locuri de munca primesc indemnizatie de 85% din toate veniturile salariale? FELICSMED FELICSMED Buna ziua, Eu sunt un tanar foarte activ, am doua locuri de munca full time. Intrebarea mea este: - in cazul in care iau eu concediu paternal voi primi 85% ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mely85 Mely85 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in luna februarie 2016, sunt angajata cu doua contracte de munca (8 ore si 2 ore) si nu stiu exact cum se procedeaza cu actele pt ... (vezi toată discuția)