avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Urmeaza sa nasc in luna februarie 2016, sunt angajata cu doua contracte de munca (8 ore si 2 ore) si nu stiu exact cum se procedeaza cu actele pt indemnizatia pt crestere copil si cum voi primi indemnizatia. Primesc indemnizatie doar pt veniturile cumulate din contractual cu 8 ore sau mai primesc ceva si pt cel de 2ore.
Ma poate ajuta cineva cu aceste informatii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 13 Ianuarie 2016
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei este de 85% din media veniturilor lunare pe ultimele 12 luni anterioare naşterii ( OUG nr.111/2010 actualizată). Conform OUG nr.111/2010 actualizată, plata indemnizaţiei nu se suspendă dacă părinţii obţin venituri supuse impozitului în cuantum de cel mult 3000 de lei într-un an calendaristic, deasemenea se prevede că plata indemnizaţiei se menţine şi dacă persoana îndreptăţită „primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfaşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu”.
Imi cer scuze...poate nu am fost eu destul de explicita...mie o sa mi se suspende ambele contracte si intrebarile mele erau: daca trebuie intocmite doua dosare cu documente pt indemnizatie (adeverinte cu veniturile din ultmele 12 luni anterioare nasterii copilului pt ambele contracte pe care le am etc...) si daca primesc indemizatie doar in urma veniturilor din contractul pt 8 ore sau mai primesc ceva si pt cel de 2 ore?
Multumesc
1. Pentru calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) se au in vedere veniturile de la ambele locurile de munca.

2. Pentru aceasta faceti un singur dosar in care depuneti cate o adeverinta de venituri (Anexa 2) de la fiecare din cei doi angajatori.
Multumesc frumos pentru rapsuns!
buna ziua,
m-am regasit partial in acest subiect.
Urmeaza sa nasc la inceputul lunii martie si nu stiu cum va fi cu indemnizatia. Eu detin un cabinet medical individual , fiind sigurul loc de munca, dar am angajati si nu pot sa suspend activitatea. Cum pot sa procedez acum ?
Mentionez ca in 2012 , la cealalta sarcina nu mi s-a cerut suspendarea activitatii, dar acum nu stiu unde ma voi incadra.
Sper sa ma poata ajuta cineva
Multumesc

Alte discuții în legătură

Legea maternitatii 2011 ramona coras ramona coras buna ziua, sunt angajata la 2 firme la una cu 8 ore si la celalta cu 2ore. urmeaza sa nasc in iunie2011 si am o nelamurire: ca sa pot beneficia de concediul ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii in acordare indemnizatie crestere copil RusinaO RusinaO Buna seara! Sunt insarcinata, urmeaza sa nasc in august 2015. Am realizat venituri in ultimele 12 luni atat din 2 contracte individuale de munca (Unul pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului anna_roxanna anna_roxanna Va rog frumos sa ma ajutati! Lucrez la o firma din aprilie 2008 cu contract de munca cu norma intreaga de 8 ore. Am fost angajata si la o alta firma de la 1 ... (vezi toată discuția)