avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea maternitatii 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea maternitatii 2011

buna ziua, sunt angajata la 2 firme la una cu 8 ore si la celalta cu 2ore. urmeaza sa nasc in iunie2011 si am o nelamurire: ca sa pot beneficia de concediul prental, si de cel de crestere al copilului cum trebuie sa procedez? sa mi se inchida contractul de 2 ore sau numia se suspenda ? se pot suspenda ambele si sa beneficiez fara nici o problema de concedii sau nu mai deca sunt angajata pe o singura firma pot beneficia?
va rog un raspuns daca se poate
multumesc.........
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 15 Iulie 2011
Va suspendati c.i.m. la ambele societati ... urmand a va relua activitatea la revenirea din CCC.
Art 2 al 1 din OUG 111/2010 prevede :"Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara."

Am un caz in care mama va naste in luna sept 2011 si in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului are neacoperita cu venituri luna ianuarie 2011.
Intrebare: Exista o solutie de rezolvare pt acoperirea cu venituri a lunii ian 2011 pt a beneficia de indemnizatie pt CIC? Poate a avut cineva un caz asemanator.
Incheierea unui contract de prestari servicii pentru luna ianurie 2011 ... se poate incheia si un c.i.m pentru ianuarie 2011, dar sub riscul sanctionarii pentru netransmiterea in termen a REVISAL-ului.
Am si eu o intrebare , am fost in concediu prenatal , perioada in care angajatorul mi-a suspendat ctr de munca , acum am primit raspuns de la prefectura ca pe perioada in care sunt in concediu suspendarea nu tb aplicata , angajatorul sustine ca el are dreptate si nu institutia prefectului .Mentionez ca sunt functionar public . Ma poate lamuri cineva ?????
Multumesc
Potrivit Legii nr.188/1999, raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în concediu de maternitate, în condiţiile legii - art.94 alin.1 lit.j.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Deldinik Deldinik daca am contractul de munca pe perioada determinata pana in luna octombrie 2011 dupa care o sa il prelungeasca tot pe determinata(cred),pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil nicoleta_88 nicoleta_88 Buna seara! ma aflu in urmatoarea situatie: sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie. Am fost angajata la o firma ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar indemnizație cic EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Expun și eu următorul caz. Mama nu poate beneficia de concediu de maternitate deoarece nu a lucrat. Tatăl a întocmit dosarul pentru CIC cu ... (vezi toată discuția)