avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sărbători legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sărbători legale

Lucrez dintr-o fabrica de mezeluri si as dori sa aflu daca firma este obligata sa ne dea liber de sărbători legale sau poate sa ne ofere zile libere compensație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:08, 24 August 2017
In general, in astfel de zile nu se lucreaza, potrivit art.139 C.mun.

In situatia in care se lucreaza, pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.


sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere catrinabadulescu@yahoo.com catrinabadulescu@yahoo.com Buna ziua. Va rog lămuriți ma: aceste zile libere se aplica si la privat? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
1 si 2 ianuarie pgabriel28 pgabriel28 este adevart ca zilele de 1 si 2 ianuarie sunt libere dar nu se mai platesc? (vezi toată discuția)
Codul muncii vintila ludmila vintila ludmila sunt bugetar , sporul pentru sarbatori cum este platit (vezi toată discuția)