avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare personal contractual
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare personal contractual

sunt incadrata ca personal contractual intr-o primarie din noiembrie 2008, ca debutanta,fiind proaspata absolventa de facultate. Trecerea de la stadiul de debutant, s-a facut abia acum, in luna septembrie, chiar daca normal era sa se faca la cel mult 6 luni de la incadrare...Problema este ca salariul a crescut de la 578 ..la 730 fara insa sa mi se justifice cum s- a ajuns la aceasta valoare. Nu mi s- a prezentat nici o fisa de evaluare , nu m-a intrebat nimeni nimic.. Este normal???? Cum se procedeaza de regula? Va rog ajutati-ma...
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:56, 1 Octombrie 2009
prima problema pe care o sesizez este ca salariul dvs., ca absolventa de studii superioare, ar trebui sa fie de min. 1200 RON, nicidecum de 730.
sectorul bugetar are alta grila de salarizare... din pacate...
Promovarea personalului contractual in sistemul bugetar, din postul de debutant, se face prin transformarea postului detinut, in urma promovarii unui examen organizat in acest scop. Pentru studii superioare, gradul III de salarizare. OG 10/2008, anexa IIb prevede un salariu intre limite de la 608 RON la 922 RON. Stabilirea efectiva a salariului se face pe baza unei formule de calcul prevazute de HG 775/1998 modificata de HG 157/1999. In aceasta formula se iau in calcul punctele obtinute le evaluarea performantelor profesionale, preliminare examenului, nota de la examen, etc. (este destul de complicat sa dau un exemplu aici). Puteti solicita compartimentului de resurse umane sa va arate cum s-a aplicat aceasta formula in cazul dvs. (in referatul de specialitate care insoteste dispozitia de promovare, in mod normal, se prezinta aceasta formula pentru a justifica salariul stabilit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii unice iuliurs iuliurs Buna ziua, Sint angajat cu contract de munca la o primarie ca inginer topograf de un an de zile.Am vechime de peste 25 de ani. In ce categorie ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Promovare studii superioare referent - primarie lucasamuel lucasamuel Va rog sa-mi spuneti cum se face promovarea de pe studii medii pe studii superioare a unui referent II - angajat contractual in cadrul unei primarii. Ultima ... (vezi toată discuția)
Pentru ce perioada sunt consilier juridic debutant? Ela_Cj Ela_Cj Buna ziua tuturor,sunt consilier jurdic la o primarie din 05.01.2009. Am fost incadrata ca si consilier juridic debutant cu mirificul salariu brut de 578 lei. ... (vezi toată discuția)