avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoaștere copil prin procură specială
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoaștere copil prin procură specială

Buna ziua,
Urmeaza sa nasc, insa nu sunt casatorita cu tatal copilului iar el urmeaza sa plece in voiaj. Intrebarea este : se poate face o procura pentru un membru din familia lui sa il reprezinte pentru recunoasterea copilului (sa cuprinda tot ce inseamna declaratiile la spital si cele pentru certificatul de nastere)
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Flori3171 , utilizator 14:23, 25 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recunoasterea poate sa fie facuta si prin inscris autentic, adica o recunoastere facuta la notar. Problema se pune daca cei de la starea civila or sa accepte o recunoastere data anterior nasterii, dar pentru un copil care era conceput.
Consider ca este valabila o asemenea recunoastere, din moment ce se accepta recunoasterea prin testament a unui copil conceput dar nenascut.
In orice caz. Recunoasterea poate sa o faca si dupa ce se intoarce in tara.
Puteti sa cereti mai multe detalii de la serviciul de stare civila.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

Recunoasterea poate sa fie facuta si prin inscris autentic, adica o recunoastere facuta la notar. Problema se pune daca cei de la starea civila or sa accepte o recunoastere data anterior nasterii, dar pentru un copil care era conceput.
Consider ca este valabila o asemenea recunoastere, din moment ce se accepta recunoasterea prin testament a unui copil conceput dar nenascut.
In orice caz. Recunoasterea poate sa o faca si dupa ce se intoarce in tara.
Puteti sa cereti mai multe detalii de la serviciul de stare civila.

Multumesc mult pentru raspuns.
Eu ma gandeam si ca acea procura ne poate ajuta si pentru declaratiile pentru indemnizatie, deaorece am inteles ca daca, copilul este recunoscut nu mai trebuie sa mai vina cei de la protectia copilului si ca pot scoate un livret de famile unde sunt trecuta eu si copilul si dupa sa imi depun dosarul de indemnizatie, dar pentru toate acestea tatal trebuie sa dea o declaratie ca lasa copilul in grija mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil, schimbarea numelui ccristian63 ccristian63 am fost la spital sa recunosc copilul nascut in spitalul sf.panteliomn,dar mama copilului nu avea certificatul de nastere(nu il gasea),drept pt care nu m-au ... (vezi toată discuția)
Nume nou nascut coco2015 coco2015 Buna ziua, am avut o relatie de concubinaj de circa 3 luni, fosta partenera a ramas insarcinata, va naste in curand, dar noi ne-am despartit de 3 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum pot obține un certificat de naștere pentru ... ducky ducky Bună ziua! Cum pot obține un certificat de naștere pentru un copil născut în afara căsătoriei și tatăl nu este de cetățenie română? Urmează să ... (vezi toată discuția)