avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie pt alinierea la OG 4/2017
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie pt alinierea la OG 4/2017

Buna ziua,
In cadrul firmei sunt salariati care au cim part-time, dar care sunt angajati si la alte firme cu cim de 8 ore. La firma unde sunt cu part-time, trebuie sa dea aceasta declaratie?

DECLARATIE
- pentru alinierea la prevederile OG 4/2017 –

Subsemnatul ......................................................, domiciliat in ........................................, str. ............................., nr. .............., bl. ..........., sc. ..........., et. ..........., ap .............., legitimat cu CI seria .....nr. ..............., avand CNP…………………………………………, angajat cu contract individual de munca nr......... din data de..............., declar pe propria raspundere ca ma aflu intr-una din urmatoarele situatii:

- DA/NU- sunt elev sau student, cu vârsta până la 26 de ani, aflat într-o formă de școlarizare;
- DA/NU - sunt ucenic, potrivit legii, în vârstă de până la 18 ani;
- DA/NU - sunt persoana cu dizabilități cărora prin lege li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin de 8 ore pe zi;
- DA/NU - am calitatea de pensionar pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii, si recunosc ca nu sunt pensionat pentru limită de vârstă beneficiind de pensie de serviciu în baza unor legi/statute speciale, si nici nu cumulez pensia pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii cu pensia stabilită în unul dintre sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii;
- DA/NU - realizeaz în cursul aceleiași luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a UNUL, DOUĂ SAU MAI MULTE contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puțin egală cu salariul minim brut pe țară.

De asemenea ma oblig sa anunt orice modificare legata de aceasta declaratie in termen de 20 zile de la producerea modificarilor.

Prezenta declaratie serveste pentru calcularea impozitarii la nivelul salariului minim pe economie a contractului part-time pe care il am incheiat cu societatea ........................................................... .

DATA SEMNATURA

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 25 August 2017
Ar trebui sa dea declaratie , indiferent de durata timpului de munca din c.i.m., norma intreaga sau timp partial.
Deci toti salariatii trebuie sa dea aceasta declaratie?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, numai persoanele care au incheiat c.i.m. cu timp partial, intrucat problema platii contributiilor la astfel de c.i.m. exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore Vicky82 Vicky82 Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! la contractul part time pentru studenți se aplica ... andradapruncut andradapruncut Bună ziua! La contractul part time pentru studenți se aplica noua lege de la 1 august ? (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial camypos camypos Persoanelor prevăzute la art. 136 lit. c) nu le sunt aplicabile prevederile alin. 2 pe perioada în care salariații acestora se află într-una dintre ... (vezi toată discuția)