avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie ccc

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speță. Am nascut in iulie 2017, am intrat in concediu de maternitate începând cu data de 01.06.2017. Am depus la Finanțe declarația estimativa aferentă anului 2017. Sunt avocat și imi voi suspenda activitatea de la 01.10.2017 la finele concediului de maternitate. Am inteles ca indemnizația de creștere a copilului se calculează în funcție de venitul realizat in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, în cazul meu până în iulie inclusiv. Eu acum voi depune o rectificativa la Finanțe , însă întrucât indemnizația de maternitate nu este venit impozabil aceasta nu se mai trece in declaratia de venit. Asta înseamnă că dacă Finanțele nu îmi iau in calcul in decizie indemnizația de maternitate, avand in vedere ca suspendarea activitatii va fi 01.10 iar nasterea copilului 06.07, veniturile mele lunare vor fi mai mici si implicit si indemnizația de ccc se va calcula in functie de decizia rectificativa. Cum ar trebui procedat in aceasta situație astfel incat sa se calculeze venitul lunar si prin luarea in considerare a indemnizatie de maternitate primite până la suspendarea activitatii si dupa nasterea copilului? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de crestere pentru venit ca pfa grandanat grandanat Am cateva intrebari legate de modalitatea de calcul a indemnizatiei in functie de venitul obtinut ca PFA. Sa zicem ca avem urmatoarea situatie. PFA ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu maternitate (126 zile) adelabuciu adelabuciu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: am terminat concediul pre si postnatal si am depus dosarul pt CIC. Lunar am primit banii direct de la casa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil 2013 lenuta1989 lenuta1989 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine: -urmeaza sa nasc in luna iulie spre sfarsit sau aug la inceput.Obtin venituri pe pfa si am depus deja declaratia ... (vezi toată discuția)