BUNA ZIUA.as dori sa stiu daca se ia in calcul ca vechime in campul muncii si anii de crestere copil 1-3 ani cat si pana la 7 ani pentru copii cu grad de handicap? eu am intrat in crestere copil in anul 2008.va multumesc.
1. Perioada de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.
2. Incepand cu 01.01.2012, concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.