avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VECHIME IN CAMPUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VECHIME IN CAMPUL MUNCII

BUNA ZIUA.as dori sa stiu daca se ia in calcul ca vechime in campul muncii si anii de crestere copil 1-3 ani cat si pana la 7 ani pentru copii cu grad de handicap? eu am intrat in crestere copil in anul 2008.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 25 August 2017
1. Perioada de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.

2. Incepand cu 01.01.2012, concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil handicap se considera vechime in munca si in specializare ? Mama36 Mama36 Buna ziua,am intrat in concediu crestere copil in anul 2009 ,s a prelungit pana in 2012 intrucat copilul are handicap.Din 2012 pana in 2016 am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Vechime Cei șapte ani de creștere a copilului cu handicap,se ia în considerare ca și contribuție,la vechime? (vezi toată discuția)
Vechimea pe funcție și concediul de maternitate August 2017 August 2017 Bună ziua, aş vrea să știu dacă concediul de maternitate se considera vechime pe funcție și dacă se ia în calcul la promovarea în grad. Fac ... (vezi toată discuția)