avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire drept de propietate constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire drept de propietate constructie

Buna ziua !
Detin un teren pe care am in anul 2012 am inceput construirea unei case si pe care nu o pot intabula.
Doresc sa donez/vand terenul respectiv unei persoane ca pentru mai apoi aceasta sa ma cheme in judecata pentru dobandirea prin accesiune imobiliara a dreptului de propietate asupra constructiei.
Credeti ca ar avea succes aceasta metoda?
Cel mai recent răspuns: ContSters435752 , utilizator 18:28, 25 August 2017
Si motivul pentru care nu se poate intabula este...?
Aveti autorizație de construire?
Pentru vânzare aveti nevoie de documentație cadastrala. Și cât timp pe schita apare o construcție, nu o sa puteti niciodată să vindeți doar terenul și casa să rămână în aer.

Edit Moderator:
Va rog nu mai citati mesajul anterior in intregimea lui ... Puteti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Exista autorizatie dar nu a fost respectata deci nu se poate receptiona.

Dar pot vinde imobil+constructie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de dezmembrare Gabriel Stefanescu Gabriel Stefanescu Buna Ziua. Sunt autorizat in domeniul cadastrului. Am si eu de dezmembrat o parcela in 2 loturi. Initial terenul era liber de constructii.Acum s-a construit ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)